Rocco Granata te gast op De Boekenbeurs


Op 11 november was Rocco Granata te gast op De Boekenbeurs. De fans hadden het geweten, want de Groene Zaal was volledig volgelopen voor de komst van Rocco.
Rocco is naast zanger ook eigenaar van een muziekuitgeverij en plantenmaatschappij 'Cardinal Records'. Hij kwam vertellen over zijn boek dat bij uitgeverij Lannoo verschenen is met als titel 'Mijn Leven'.

Rocco Granata, een groots man die altijd eenvoudig gebleven is én op 75-jarige leeftijd nog altijd actief bezig, vertelde over zijn leven. Hoe hij op zevenjarige leeftijd met muziek begonnen is en de moeilijke tijden die hij gekend heeft .
Hij vertelde hoe hij op 13-jarige leeftijd een muziekwinkel binnenstapte om een accordeon te kopen. Enige probleem was dat hij geen geld op zak had. Maar toch stapte hij buiten met een accordeon van 24.000 fr...

Rocco heeft moeten vechten om zijn hit 'Marina' op de markt te brengen.”Geen enkele platenfirma wilde mij. Ik heb de kleinste platenfirma genomen om van ‘Marina’ een groot succes te maken. Ik heb gevochten zowel voor mij als voor andere artiesten”, aldus Rocco.
Van ‘Marina’ zijn er in die tijd 300 exemplaren gedrukt, en meer dan 350 keer gecoverd.

Rocco Granata vertelde over zijn geluk. Ten eerste dat hij geboren is en de lagere school gedaan heeft in het Italiaans én dat hij ook de Vlaamse school gedaan heeft. Ten tweede: hoe moeilijk het is om voor kinderen van 12-13 jaar te immigreren naar een ander land. Zelf belandde hij op 13-jarige leeftijd als immigrantenzoon in het Limburgse mijnwerkersdorp Waterschei. Zijn vader kende de taal niet en Rocco moest zijn vader de taal leren. Zijn derde geluk was dat geen enkele platenfirma hem heeft gewild.


 

“Als je wilt dat je droom uitkomt, moet je niet slapen. Je wordt geboren en je moet vechten”, vertelde de immer sympathieke Rocco.

Het publiek in de zaal hing aan Rocco's lippen, die een geboren verteller is en hij kreeg spontaan applaus.”Hoe meer je applaudisseert, hoe meer ik vertel”, zei Rocco en hij vertelde maar al te graag verder.

Over de film 'Marina',  een film over de jeugdjaren van Rocco van Stijn Coninx en Eyeworks. “Moest er gefilmd worden wat er in het boek staat, zou de film vijf uur of langer duren”, aldus Rocco, die heel blij is dat zijn rol vertolkt wordt door Matteo Simoni.


“Matteo kon geen accordeon spelen en sprak geen Italiaans. Hij is voor een paar maanden naar Italië geweest en heeft daar de taal geleerd, ook het dialect. Ik heb heel veel respect voor Matteo dat hij dat allemaal geleerd heeft in een korte tijd”.

Nog een laatste wijze raad van Rocco Granata: “Je moet iets doen wat je graag doet en dat is het talent van de mens”. Wijze woorden van een wijs man.

Na het gesprek signeerde Rocco Granata zijn boek ‘Mijn Leven’ voor zijn fans aan de stand van Lannoo.

ISBN: 9789401409964 - 366 blz.- Paperback - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Lannoo

Klik hier voor meer info