Bavo Dhooge wint Hercule Poirotprijs 2013


Bavo Dhooge is de winnaar van de Hercule Poirotprijs 2013 met zijn boek ‘Santa Monica’.  Die prijs bekroont de beste Vlaamse misdaadroman van het afgelopen jaar.

Bavo ontving op de Boekenbeurs een cheque van 5000 euro en een Montblac vulpen.

 

De andere genomineerden waren Rudy Soetewey met ‘2017’, Luc Boonen met ‘Uit de hoogte’, Dimitri Bontenakel met ‘De steek van de schorpioen’ en Hilde Vandermeeren met ‘Als alles duister wordt’.


Bavo Dhooge schreef maar liefst 80 boeken in 13 jaar. Uiteraard was hij opgetogen als winnaar van de Hercule Poirotprijs.  “Deze prijs komt totaal onverwacht voor mij. Elk jaar kijk ik uit naar de uitreiking. Het doet mij vooral deugd omdat er dit jaar een ander soort misdaadroman bekroond werd. Ik ben heel blij met de prijs en het is een aanmoediging om ermee door te gaan”, aldus Bavo Dhooge.

Het boek

 

1976, Santa Monica. Jack Spark laat als buitenwipper geen enkele lastige klant binnen, maar zelf sluit hij een pact met slotenmaakster Monica Gucci om op rooftocht te kunnen gaan. Monica brengt de sloten aan en geeft hem de sleutels.

Jacks ex-baas Fats Foley wil ook ‘binnen’ zijn en heeft zijn zinnen gezet op het fortuin van Randy Wells, mormoon en eigenaar van drie vrouwen die hij Randy’s Angels noemt. Randy is schatrijk en staat bekend als ‘de Heler’, maar de slechtste geest van allen is Randy zelf want alles is in scène gezet.

Jack en Monica vormen een gouden duo, tot ze een deur te veel openen, die van Randy…

 

ISBN: 9789089242372 - Paperback - 288 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Houtekiet

 

Klik hier voor meer info