Recensie: Het Grote Sinterklaasjournaal Voorleesboek - Ajé Boschhuizen


Vanaf 11 november is er opnieuw ‘Het Sinterklaasjournaal’ op de Nederlandse televisie. Kinderen kunnen vanaf die dag dagelijks zien wat de Sint allemaal meemaakt. 'Het Sinterklaasjournaal' is al jaren een begrip in Nederland en wordt massaal bekeken in Nederland en Vlaanderen.

 

Ajé Boschhuizen is de bedenker en eindredacteur van ‘Het Sinterklaasjournaal’. Naast het populaire televisieprogramma heeft hij ook het boek ‘Het Grote Sinterklaasjournaal Voorleesboek’ geschreven. Een boek met naast vijftig korte verhalen, ideaal om voor te lezen, ook rebusgedichten en Kort Nieuws van Sieuwertje.

 

Verhalen als De Pietenteller, De zingende schoen, Het Pietenontbijt, Cadeaus voor meneer Zanik en Poepiescheetzak zorgen voor uren leesplezier.

 

‘Het Grote Sinterklaasjournaal Voorleesboek’ bevat leuke en soms spannende verhalen met veel humor, grappige tekeningen en foto’s van de beroemdste Pieten uit het Sinterklaasjournaal.  

 

Kortom, ‘Het Grote Sinterklaasjournaal Voorleesboek’  is het ideale Sinterklaascadeau voor al wie braaf is geweest!

 

Ajé Boschhuizen (1962) is bedenker, scenarioschrijver en eindredacteur van Het Sinterklaasjournaal. Het programma beleeft dit jaar zijn dertiende seizoen. Daarnaast is hij sinds 1999 eindredacteur van Sesamstraat. Hij schreef tv-scenario’s en verzorgde het filmscenario voor Het Sinterklaasjournaal: De Meezing Moevie.

 

ISBN 9789057596070 - Hardcover - 224 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Podium

Klik hier voor meer info