Gezien: The Butler in Siniclub Sint-Niklaas


De film ‘The Butler’ van regisseur Lee Daniels brengt het verhaal van Cecil Gaines (Forest Whitaker), de man die dertig jaar butler was in het Witte Huis en maar liefst acht Amerikaanse presidenten diende.

 

Cecil groeide als slaaf op in de katoenvelden van Macon, Georgia, werd nadien een hulpje in het huishouden van zijn bazen om vervolgens in het chique Washington DC Hotel te belanden. Daar werd hij opgemerkt en werd hij butler in het Witte Huis. Gaines werd butler in de jaren ‘50 met Dwight Eisenhouwer als president tot en met Ronald Reagan.

Cecil is trots op zijn job en doet zijn werk met hart en ziel. Hij is er van overtuigd dat de situatie van de zwarte bevolking zal verbeteren.

Maar thuis heeft Cecil meer problemen. Zijn vrouw Gloria (Oprah Winfrey) is verslaafd aan de drank en zijn oudste zoon Louis (David Oyelowo) is een fervente activist en raakt diverse malen in de gevangenis.


Dit waargebeurd verhaal is geïnspireerd op het leven van Eugene Allen (1919-2010) en toont ons geregeld zwarte bladzijden uit de Amerikaanse geschiedenis. De rassendiscriminatie, de moord op Kennedy, de Vietnamoorlog,..

Regie: Lee Daniels

Cast: Alex Pettyfer, Nicole Kidman, Zac Efron, John Cusack, Alan Rickman, Robin Williams, James Marsden, Melissa Leo, Forest Whitaker, Cuba Gooding Jr., Jane Fonda, Vanessa Redgrave

Genre: Drama

Duur: 125 minuten

 

'The Butler', nog te zien in Siniscoop te Sint-Niklaas op zondag 24 november om 11.00 uur en op dinsdag 26 november om 20.00u.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be


De mening van de kijker:

Denise De Schrijver uit Sint-Niklaas vond 'The Butler' een zeer goede film.

 

"Zeker en vast een aanrader!", zei Denise na afloop, "Deze film krijgt een 9 op 10 van mij."

 

"Van mij mogen er gerust nog meer vertoningen komen in de Siniclub", zei Denise nog.


Rosita uit Sint-Niklaas vond ook 'The Butler' een geweldige film.

 

"Een prima film die zeker 10 op 10 verdient", aldus Rosita. "Ik vond heel de film prachtig, ik ga deze film zeker aanraden bij mijn vrienden."

 

"Voor mij mogen er meer waargebeurde verhalen en politiefilms in de Siniclub vertoond worden", zei Rosita ons.


Frans uit Lokeren vond 'The Butler' een zeer goede film.

 

"Het was mijn eerste maal dat ik naar de Siniclub kwam en het is mij zeer bevallen", wist Frans ons te vertellen. "Het is een aanrader voor iedere filmliefhebber. Ik geef 'The Butler' 9 op 10."


Ook Monique De Graef uit Belsele vond 'The Butler' een fantastische film.

 

"Een goede film met niks dan hoogtepunten. Ik geef deze film 10 op 10."

 

Monique ziet graag actiefilms en waargebeurde verhalen. "Deze films mogen meer vertoond worden in de Siniclub", aldus Monique.


Sandra uit Beveren vond 'The Butler' een leerrijke, pakkende film.

 

"Het toont ons wat er in een mensenleven allemaal kan gebeuren", zei ze na afloop.

 

"'The Butler' is een echte aanrader die ik 10 op 10 geef."