DVD Recensie: Scatter my ashes at Bergdorf's


‘Scatter my Ashes at Bergdorf’s’ is een uniek documentaire over het exclusieve warenhuis Berghof Goodman op 5th Avenue in New York.

 

Berghof Goodman is de ‘place to be’ voor elke modeliefhebber. Het is namelijk een van de meest belangrijke winkels op gebied van mode, zowel voor de ontwerpers als voor de klanten.


Het warenhuis heeft dan ook elke topcollectie in de rekken hangen. Je collectie bij Berghof Goodman verkopen is het zowat het hoogste bereikbare voor elke modeontwerper. En elke vrouw droomt ervan om haar kleding te kopen bij deze legendarische luxegoederenwinkel.

Vera Wang
Vera Wang

Aan de hand van getuigenissen wordt er een beeld geschetst van dit in 1899 opgericht warenhuis.

 

Van Michael Kors, Giorgio Armani, Vera Wang, Karl Lagerfeld tot Betty Halbreich, de 85-jarige personal shopper van Bergdorf. Iedereen heeft zijn eigen verhaal over dit icoon in de modewereld. Want wie mode zegt, zegt Berghof Goodman.

 

Het meest exclusieve warenhuis ter wereld heeft uiteraard wereldberoemde klanten. Zowel Elisabeth Taylor, Yoko Ono, Barbara Streisand als Cher mogen gerekend worden bij het vaste cliënteel van deze winkel.

De documentaire leert ons dat het leuk winkelen is bij Bergdorf Goodman, zolang je maar niet naar de prijs hoeft te kijken. Want exclusiviteit heeft uiteraard zijn prijs..

 

‘‘Scatter my Ashes at Bergdorf’s’ is een prachtige documentaire, zeker aan te bevelen voor de modeliefhebbers.

Een uniek document over een unieke winkel.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Matthew Miele

Met o.a. Mary Kate & Ashley Olsen, Dolce & Gabbana, Vera Wang, Karl Lagerfeld, Diane von Furstenberg, Marc Jacobs, Oscar de la Renta, Michael Kors, Giorgio Armani, Nicole Richie, Joan Rivers

 

EAN: 8713045239206

Taal: Engels met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 90 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden