F.C. De Kampioenen ~ De Filmspecial - Hec Leemans


In afwachting van de film van F.C. De Kampioenen, die vanaf 18 december in de Belgische zalen komt, is er bij Standaard Uitgeverij ‘De Filmspecial’ van F.C. De Kampioenen verschenen.

 

Een 120 bladzijden tellend dik boek met maar liefst drie verhalen van de bekendste voetbalploeg van ’t land: ‘De Kampioenen maken een film’, ‘Alle hens aan dek’ en ‘De Kampioenen in Pampanero’.

 

Naast de verhalen bevat ‘De Filmspecial’ 20 bladzijden spelletjes en raadsels met Markske. Mark Vertongen neemt ons mee achter de schermen van de filmset en laat zien wie er allemaal aan een film meewerkt.

 

Misschien win je wel een van de 25 duotickets van de film ‘Kampioen zijn blijft plezant’. Doe mee en wie weet beloont Standaard Uitgeverij jou wel met een duoticket. De filmposter krijg je alvast gratis bij aankoop van het album ‘De Filmset’ van F.C. De Kampioenen.

 

De Kampioenen maken een film

 

De Kampioenen worden één na één benaderd door een jongeman, die zegt filmregisseur te zijn. Hij wil het voetbalveld van de Kampioenen gebruiken als decor in zijn film. Natuurlijk doen de Kampioenen hard hun best om te mogen meespelen in de film. Carmen solliceert als eerste en krijgt prompt de rol van minneras van Boma. In de sequentie toont Boma hoe zijn brandkast met zwart geld moet opengemaakt worden... Als de slotscènes van de film gedraaid worden in de lokale bank en de filmacteurs er met écht geld vandoor gaan, blijkt dat ze niet al te beste bedoelingen hebben…

 

Alle hens aan dek

 

Carmen wint een cruise naar New York met het schip 'Freedom of the Seas'. Xavier is er niet blij mee, maar de andere Kampioenenvrouwen zijn ontzettend jaloers. Om hun wederhelften te behagen worden er door de mannen exclusieve voetbaltickets ingeruild en lijken verscheept. Zo weten ze toch een plaatsje te bemachtigen op dit luxe cruiseschip. En ook Boma heeft zijn Mariah een plezierreisje naar Amerika beloofd. Wat een romantische cruise moest worden voor de Waterslaeghers lijkt wel uit te monden in een heuse Kampioenenreünie, of toch niet?

 

De Kampioenen in Pampanero

 

De Kampioenen worden weer eens uitgenodigd voor een vriendenmatch in een ver buitenland: Pampanero. Het kleine Pampanero is een woelige republiek in Zuid-Amerika, waar de bevolking helemaal voetbalgek is. Het grootste deel van het land bestaat echter uit tropisch regenwoud, waar opstandige indianen de baas zijn…


ISBN: 9789002254260 - Softcover - 120 blz. - Prijs: € 9,95 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij