Gezien: Het Diner in Siniclub Sint-Niklaas


‘Het Diner’ is de verfilming van de bestseller van auteur Herman Koch met Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten in de hoofdrollen. Het boek is een van de succesvolste Nederlandse romans aller tijden.


De broers Paul (Jacob Derwig) en Serge Lohman (Daan Schuurmans) gaan met hun echtgenotes Claire (Thekla Reuten) en Babette (Kim van Kooten) eten in een chique restaurant.

 

Ze praten over koetjes en kalfjes maar toch heerst er van in het begin een duidelijke spanning. Het onderwerp van de avond, dat in het begin nog gemeden wordt, zijn de kinderen.

Zowel Michel, de zoon van Paul en Clair, als zijn twee neven Rick en Beau hebben iets ergs gedaan. Iets verschrikkelijk dat zowel hun leven als dat van hun ouders volledig kan verwoesten.


Serge, de succesvolle politicus, weet iets, anders had hij zijn broer niet uitgenodigd. Zijn vrouw Babette weet ook wat er gebeurd is, anders zou ze niet al huilend binnen zijn gekomen. Paul, de mislukte leraar die werkloos is, denkt te weten wat er op die avond gebeurd is, alleen zijn vrouw Claire weet van niks…

Regie: Menno Meyjes

Cast: Daan Schuurmans, Thekla Reuten, Kim van Kooten, Jacob Derwig, Camilla Meurer, Reinout Bussemaker, Jonas Smulders,

Genre: Drama

Duur: 87 minuten

 

'Het Diner', nog te zien in Siniscoop te Sint-Niklaas op zondag 1 december om 11.00 uur en op dinsdag 3 december om 20.00u.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be 

 

Meer info vindt u ook via  www.ccsint-niklaas.be

Wenst u de tweemaandelijkse e-filmnieuwsbrief te ontvangen?

Graag uw e-mailadres opgeven via info@ccsint-niklaas.be

 

Ook verstuurt CC Sint-Niklaas tweemaandelijks een (papieren) filmflyer Siniclub. Ook daarvoor kunt u uw adres opgeven via

info@ccsint-niklaas.be


De mening van de kijker:

Bea De Prycker uit Belsele vond 'Het Diner' een schitterende film met goede acteurs.

 

"Het beste moment uit de film vond ik waneer de vader besefte hoe broos geluk is."

 

Bea geeft 'Het Diner' een 9 op 10.


Irena Van Meirvenne uit Sinaai vond 'Het Diner' nogal een ingewikkelde film. 

 

"Het beste moment uit de film was voor mij wanneer de vader de moord wou aangeven aan de politie. Ik geef deze film 7 op 10", aldus Irena.


Paula De Roover uit Nieuwkerken vond 'Het Diner' een goede film. "Maar de film is niet zo suggestief als het boek", was haar eerste reactie na afloop.

 

'Het Diner' krijgt van Paula 7 op 10."


Anny Meirte uit Sinaai vond de film soms nogal moeilijk te begrijpen. 

 

"Ik kom bijna wekelijks naar de Siniclub, zo heb ik vorige week nog de schitterende film 'The Butler' gezien. Deze film vond ik persoonlijk nogal moeilijk te begrijpen. Ik geef 'Het Diner' 7 op 10."


Denise Van Meirvenne uit Beveren vond 'Het Diner' een goede film.

 

"Ik zou de film zeker aanraden, maar het is toch gemakkelijker als je eerst het boek hebt gelezen."

 

"De scène die mij het meeste aansprak was wanneer de kleine jongen met zijn papa bij de fietsenmaker stond", aldus Denise.

 

Denise geeft deze film 7 op 10.