Boekrecensie: Moord op de Boekenbeurs - Jan Willem Geerinck en Walter Damen


Bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts verscheen de thriller ‘Moord op de Boekenbeurs’ van auteur Jan Willem Geerinck en de Antwerpse strafpleiter Walter Damen.


Eerder schreven ze samen de non-fictie boeken ‘Dagboek van een gerechtspsychiater’ en ‘Moordvrouwen’. ‘Moord op de Boekenbeurs’ is hun eerste fictieboek.


Het verhaal begint op de vooropeningsavond van de 79ste Boekenbeurs. Er zijn tal van genodigden, pers, auteurs en uitgevers aanwezig. Eén van de genodigden is Kris Vandamme, hoofdinspecteur van de Antwerpse politie.


Kort voor het einde van de openingsspeech klinkt er een luide gil. Hoofdinspecteur Vandamme gaat kijken wat er gaande is en treft in één van de toiletten het levenloze lichaam van Jeroen Meus aan. Op het eerste zicht lijkt het geen verdacht overlijden, maar als de wetsdokter ter plaatse komt merkt hij dat er iets niet pluis is.


Kort na de moord verschijnen er op het twitterkanaal van de Boekenbeurs berichten onder de naam ModB, waarin de moordenaar hints geeft over zijn volgende slachtoffers. Uit deze hints blijkt dat de moordenaar het gemunt heeft op bekende topchefs.


Voor Kris Vandamme wordt dit meteen zijn eerste belangrijke moordonderzoek. Want waarom heeft de dader het gemunt of topchefs en wie is de volgende die de moordenaar in het vizier heeft?


‘Moord op de Boekenbeurs’ bevat een bloedstollend verhaal waarin je meegenomen wordt in de harde realiteit van het politiewerk. In deze thriller wordt fictie en realiteit vermengd in één verhaal. Het lijkt wel of het allemaal echt gebeurd: dit jaar is het de 79ste editie van de Boekenbeurs, de sfeer ter plaatse is ook heel realistisch weergegeven en de personages zijn heel menselijk. Zelfs het feit dat Jeroen Meus dit jaar niet signeert op de Boekenbeurs past perfect in het verhaal!


‘Moord op de Boekenbeurs’ is een fantastische thriller en voor iedereen toegankelijk. Een goed verhaal, puik politiewerk zonder bloederige scènes. In dit verhaal komt de lezer alles te weten hoe een onderzoek in zijn werk gaat als er een dode wordt aangetroffen.


Jan Willem Geerinck en Walter Damen hebben een fictie verhaal geschreven dat niet ongemerkt voorbij zal gaan. Misschien is het voor de auteurs een idee om een reeks rond hoofdinspecteur Kris Vandamme te schrijven?


ISBN: 9789089315687 - Softcover - 224 blz. - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts