'Black' & 'Back' van jeugdauteur Dirk Bracke nu                           verkrijgbaar in Filmeditie


De film ‘Black’, nu in de bioscoop, is gebaseerd op de boeken ‘Black’ en ‘Back’ van jeugdauteur Dirk Bracke. Iedereen kent de populaire boeken ’Black’ en ‘Back’ van Dirk Bracke wel.


Ze zijn met het uitbrengen van de film opnieuw verschenen in een heuse filmeditie. Om deze populaire boeken te verfilmen werd beroep gedaan op een fantastisch regisseursduo:  niemand minder dan Adil El Arbi, de winnaar van De Slimste Mens Ter Wereld 2014 en Bilall Fallah.


Op de Boekenbeurs liep het storm voor Bracke, El Arbi en Fallah. Mensen stonden in rijen aan te schuiven om de filmeditie van de boeken aan te schaffen en de drie heren gingen gaan op de foto met hun fans.

Adil El Arbi is altijd al fan geweest van het werk van Dirk Bracke, in 2008 ontving de jeugdschrijver een mail van Adil met de wens ooit eens een film van hem te verfilmen.


Dirk Bracke: “Adil wou dolgraag mijn boek ‘Straks doet het geen pijn meer’ verfilmen, maar de rechten waren toen al verkocht aan anderen. Pech voor de nog jonge regisseur in spe.


In 2009 vroeg Bert Haemelinck van Caviar mij om een populair boek van mij te verfilmen. Ik dacht dat Black/Back een ideale film kon worden. Nele Meirhaeghe zou het scenario schrijven, Bert Haemelinck de regie en Caviar de productie. Ik moest opnieuw Adil en Bilall teleurstellen.

Maar de twee regisseurs zijn ongelofelijke doordrijvers en konden het toch voor mekaar krijgen dat ze de film mochten maken, met dit fantastisch resultaat als gevolg. ‘Black’ is een fantastische film, een rollercoaster van geweld, romantiek en emoties. Een film die je overdonderd en ontroerd. Eén ding weet ik zeker: ‘Black’ vergeet je nooit”, aldus Dirk Bracke.


BLACK

Sinds ze met The Black Bronx optrekt, heeft Mavela een veel opwindender leven. Gedaan met school en braaf studeren. Bij de jeugdbende van X vindt ze een nieuwe thuis. Ze staat er niet echt bij stil dat haar nieuwe vrienden een slechte reputatie hebben.


Voor ze het goed en wel beseft, doet Mavela mee met hun 'spelletjes': vandalenstreken, diefstallen, vechtpartijen, ... Elke dag opnieuw terroriseren ze samen de stad. Maar dan ontmoet Mavela Marwan, een jongen van een andere bende. Hij overdondert haar. Kan ze echt verliefd worden? Op iemand van een andere bende? Ze weet wat haar te wachten staat als de leden van The Black Bronx dit ontdekken...

BACK

Na die ene vreselijke nacht keert Mavela met opgeheven hoofd terug naar de bedenleden van The Black Bronx. Of lijkt dat alleen maar zo?


Meisjes gaan nu eenmaal niet om met jongens die tot een andere bende behoren. Verboden liefdes worden keihard afgestraft, dat heeft Mavela nu heel goed begrepen...  The Black Bronx is én blijft haar thuis.


Maar het gaat van kwaad naar erger. Een bendeoorlog met de rivaliserende The Black Panters lijkt onafwendbaar. Het geweld, de diefstallen en vergeldingen worden grimmiger. De politie zit hen op de hielen. Mavela beseft steeds meer dat ze in de straatbende van X niet op haar plaats zit. En ze blijft Marwan missen ... Maar hun liefde is een afgesloten hoofdstuk: ondenkbaar en gevaarlijk!

De filmeditie van ‘Black’ en ‘Back’ bevat naast een voorwoord van Dirk Bracke en de beide regisseurs, exclusieve setfoto's, callsheets en interviews met Martha Canga Antonio en Aboubakr Bensahi, de twee hoofdrolspelers uit de film.


De filmeditie van ‘Black’ is een boek dat zeker in de boekenkast van elke fan thuis hoort, het bevat de twee populaire boeken ‘Black’ en ‘Back’ en vele extra’s over de film.


Een absolute aanrader of het met de woorden van Adil El Arbi te zeggen: “Dit boek is de shit van de eeuw”, waarschijnlijk gevolgd door een aantal fucks, shits en putains!


Black Filmeditie, sleeve met Black + Back - Softcover - vanaf 14 j. - ISBN: 9789059086272 - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Davidsfonds