Siniclubfilm van de week: MUSTANG


De zomer begint. In een dorpje in het noorden van Turkije komen Lale en haar vier zussen terug van hun laatste schooldag.

 

Onderweg spelen de meisjes onschuldig uitgelaten nog wat met de jongens uit het dorp. Dit wordt echter bestempeld als een grove uitspatting van zedeloosheid, en de meisjes raken verwikkeld in een groot schandaal met onverwachte gevolgen.

 

Langzaam verandert hun thuis in een gevangenis; huiswerk verandert in huishoudelijk werk, en de familie begint huwelijksplannen voor de meisjes te smeden. Maar gedreven door hun verlangen naar vrijheid vechten de vijf zussen samen terug tegen de grenzen die hen wordt opgelegd.

Regie:Gamze Ergüven

Cast: Erol Afsin, Günes Nezihe Sensoy, Doga Zeynep Doguslu


Genre: Drama

Duur: 97 minuten
‘Mustang’, nog op 15 en 17 november in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijkers:


"Ik vond 'Mustang' een goede film. De film is zowel aangrijpend, verrassend en ontroerend. 'Mustang' bracht helemaal wat ik ervan verwachtte. Ik geef deze Sinicubfilm 8 op 10."


"'Mustang' is een zeer goede film over het leven zoals het is in Turkije. Ik kom elke week naar de Siniclub en dat zijn meestal topfilms. Deze film krijgt van mij 8,5 op 10."


"Een absolute aanrader! 'Mustang' is een film met een sprekend thema. De beste actrice is voor mij het jongste meisje. 'Mustang' geef ik 8 op 10."


"Ik vond de Siniclubfilm 'Mustang' een speciale film. Ik heb voor deze film gekozen omdat ik hou van het Siniclub aanbod. Een mooie film die ik zeker iedereen kan aanraden. Ik geef deze film 8 op 10."