Siniclub film van de week: AMY in Siniscoop


De film Amy vertelt het unieke levensverhaal van zangeres Amy Winehouse vanuit haar eigen perspectief.

 

Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort zij tot één van de grootste iconen van deze eeuw. Als dé superster van een generatie en een authentieke jazzartiest pur sang, schreef en zong Amy vanuit het diepst van haar hart.

 

Ze gebruikte haar muzikale gave om haar persoonlijke problemen te uiten. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. 

Haar wereldwijde succes had echter ook zijn keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-'n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen.


Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

Regie: Asif Kapadia

Genre: Biopic

Duur: 127 minuten


'Amy' nog op 29 november en 1 december in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be

De mening van de bezoekers:


"'Amy' is een aangrijpende documentaire over het tragische leven van Amy Winehouse. Ik wou deze film absoluut zien omdat ik Amy een fantastische zangeres vond en het nieuws van haar plotse dood mij echt aangedaan had.


Een aanrader? Ja, maar vooral voor zij die van haar muziek houden

Ik geef deze fantastische film 9 op 10."


"Ik vond 'Amy' een muzikale en vooral leerzame film. Ik vond het alleen spijtig van de docu-stijl. Maar de film bracht toch wat ik ervan verwacht had. De beste personage was uiteraard Amy Winehouse zelf.


Ik geef deze Siniclub film 8 op 10."


"'Amy' is een aangrijpende documentaire vol emoties. Het brengt een levensverhaal vol waarheden. Ik kwam speciaal voor deze film omdat het in mijn familie ook voorkwam wat er met Amy is gebeurd.


Ik kan deze film iedereen aanraden, het toont de realiteit. Ik geef 'Amy' 9 op 10."


"'Amy' is een film die je moet zien!! Ik heb voor deze Siniclub film gekozen omdat ik er alleen maar lovende commentaar over hoorde en las.


De film bracht veel meer dan ik ervan verwachte, 'Amy' is een absolute aanrader! Ik geef 'Amy' 10 op 10."


"Ik vond 'Amy' zeer goed! een pakkende documentaire van begin tot einde. Ik kan de film omschrijven in drie woorden: emotie, leven en beklijvend.


Waarom ik voor deze film gekozen heb? Ik hou van de muziek van Amy Winehouse, ik hou van biopics, heb veel goede recensies gelezen van deze film en ik volg het aanbod van de Siniclub, want ik hou van films met 'een ietsje meer'...


'Amy' is een aanrader: wat je ook van de film vindt, het is een film die aan je kleeft en niemand onberoerd kan laten, zelfs notoire 'muziekhaters'.