Boekrecensie: Laat me A charmeren - Rob Van de Velde


Rob Van de Velde is sinds 2012 Antwerps schepen voor Stadsontwikkeling, Onroerend Erfgoed en Groen. Met ‘Laat me A charmeren’ heeft de schepen een boek uit waarin hij zijn toekomstvisie voorstelt.


In zijn boek toont Van de Velde wat zijn plannen zijn om de stad Antwerpen nog charmanter te maken. Rob heeft verschillende ideeën om de stad flexibeler en appetijtelijker te maken voor mensen die in de stad willen investeren. Zo gaat de schepen voluit voor een brug over de Schelde, de heraanleg van de Gedempte Zuiderdokken en het bouwen van nieuwe woningen op de voormalige Slachthuissite.


In ‘Laat me A charmeren’ vertelt de schepen waarom hij de voorbije drie jaar als een wervelwind door het administratieve bos raasde, want Rob wordt niet ten onrechte ‘Rob De Duwer’ genoemd. Rob is een man die vooruit denkt en wil van Antwerpen een wereldstad maken die geschiedenis en vooruitgang verzoent, een stad die zowel groots, gezellig en ambitieus, maar vooral gastvrij is.

In het boek gaat Rob Van de Velde dieper in op wat hem drijft als schepen van Stadsontwikkeling. Hij analyseert een aantal spanningsvelden en stelt concrete beleidsvoorstellen voor waarmee hij Antwerpen wil verlossen van keizers, kosters en andere regelneven  die ervoor gezorgd hebben dat er niet veel stad meer ontwikkeld werd. Rob vertelt ook hoe hij een lange reeks vastgeroeste dossiers heeft losgetrokken.


‘Laat mij A Charmeren’ leest als een rondleiding door de inzichten van Rob Van de Velde, maar ook door het Antwerpen van de toekomst.  In acht hoofdstukken probeert de politicus een inzage te geven in het denkproces en de ingrediënten die de schepen voor Stadsontwikkeling ter beschikking heeft of zou willen hebben.


Sommige hoofdstukken behandelen beslissingen die al volop worden uitgevoerd, andere zijn dan weer persoonlijke ideeën van Van de Velde die zeker het bespreken waard zijn.


Rob Van de Velde probeert met zijn plannen de inwoners van Antwerpen te charmeren. Of hij ook u kan charmeren, komt u te weten wanneer het ruim 200 bladzijden dik boek leest.


Rob Van de Velde (°1967) studeerde marketing en handelswetenschappen. Voor hij een actieve rol in de politiek opnam, was hij professioneel actief in de verkoop en marketing van consumptiegoederen, nationaal en internationaal. Sedert 2013 is hij Schepen van de Stad Antwerpen en sedert vorig jaar zetelt hij tevens als Kamerlid.


ISBN: 9789053253991 - Hardcover - 208 blz. - Uitgeverij: Artus