DVD recensie: Woman in Gold - Simon Curtis 


‘Woman in Gold’ vertelt het verhaal van de Joodse weduwe Maria Altmann (Helen Mirren), die al jaren in gevecht is met de Oostenrijkse overheid om het gestolen portret van haar tante Adèle Bloch-Bauer 'Portret van Adèle Bloch-Bauer I' van Gustav Klimt terug te winnen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hadden de nazi’s het schilderij geroofd, inclusief de rest van de kostbare inboedel van de familie Bloch-Bauer.


Maria ontdekt na de dood van de zus dat die al jarenlang vruchteloos probeerde een aantal schilderijen, waaronder het wereldberoemde schilderij van hun tante Adèle, terug te vorderen van de Oostenrijkse staat.

Maria Altmann, die al jaren in Amerika woont en ooit gezworen heeft om nooit meer naar Oostenrijk te reizen, gaat terug naar haar moederland en neemt de advocaat Randy Schönberg (Ryan Reynolds) onder de arm om een juridische strijd te voeren tegen de Oostenrijkse overheid.

‘Woman in Gold’ is een prachtige film met een uitstekende Hellen Mirren in de rol van Maria Altmann.


De film is gebaseerd op waargebeurde feiten en belicht de Tweede Wereldoorlog uit een ander oogpunt. De film brengt een verhaal over familiebanden, eigendomsrecht, pijnlijke herinneringen en de noodzaak om het verleden levend te houden.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8713045245351

Regisseur: Simon Curtis

Acteurs: Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl, Katie Holmes


Duur: 109 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Woman in Gold’ is uitgebracht door eOne en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.