Eva Van De Putte wint de schrijfwedstrijd All Write Now


Dimitri Leue is dit jaar de Boek-King op de Boekenbeurs, die dit jaar in het teken staat van de kinderen. Hij bedacht de schrijfwedstrijd All Write Now,  

 

Met All Write Now ging Dimitri Leue, Boek.be en Creatief Schrijven op zoek naar jong schrijftalent tussen 12 en 16 jaar.  Vijftig jongeren hadden hun schrijfwerk ingestuurd en 30 ervan ontvingen een uitnodiging voor de schrijfuitdaging op 3 november op de Boekenbeurs.

Jeugdauteur Dirk Bracke startte de dag met een inspiratiesessie en een schrijfopdracht. Dirk  vertelde over zijn eigen ervaringen en gaf vele tips mee. Daarna werden de jongeren in quarantaine geplaatst waar ze rustig aan hun tekst konden werken. Ze werden bijgestaan door drie professionele schrijfcoaches die hun tips en feedback gaven en waar ze terecht konden als ze vragen hadden.


Uit de 30 teksten koos de leesjury 11 laureaten. De laureaten mochten hun tekst brengen op het rood podium op de Boekenbeurs tijdens de live show met Dimitri Leue voor publiek en jury.

De jury bestond uit Peter Briers (journalist), Sylvia Van Driessche (auteur en ex-hoofdredacteur van Joepie) en Belle Kuijken (acquirerend redacteur bij uitgeverij Querido).


De winnaar van de schrijfwedstrijd was de 15 jarige Eva Van De Putte uit Deinze met haar gedicht ‘Omabloesems’.


Bekijk alle foto's op onze facebookpagina: