DVD recensie: Black Sea - Kevin Macdonald


Black Sea is een thriller van regisseur Kevin Macdonald met Jude Law in de hoofdrol. Law speelt de rol van kapitein Robinson, die zijn ontslag krijgt bij het bergingsbedrijf waar hij voor werkte.

 

Na zijn ontslag krijgt Robinson de kans om een legendarische gezonken onderzeeboot beladen met goud te zoeken. Hij neemt de opdracht aan, want hij voelt de drang zichzelf én zijn voormalige werkgever iets te bewijzen.

 

Naast een oude onderzeeër krijgt kapitein Robinson ook een bemanningsteam onder zijn hoede. De helft is Russisch, de andere helft Brits… en dat zorgt natuurlijk meteen voor spanning in de onderzeeër. Want op een onderzeeboot moet je met elkaar leven, er is geen ontsnappen aan. Naast de spanningen tussen de bemanning, zijn er ook nog de gevaren van de zee die hen parten spelen..

Het lijkt er op dat het een onmogelijke opdracht wordt voor Robinson en zijn bemanning, zeker wanneer het goud moet worden verdeeld. Het avontuur stevent op een climax waarbij niets of niemand gespaard wordt..


‘Black Sea’ is een spannende dramafilm met een uitstekende Jude Law in de hoofdrol. Een goed geschreven verhaal vol actie, spanning en ook met ontroerende momenten. ‘Black Sea’ is een knappe thriller over hebzucht, spanningen en wraak. Zeker de moeite om te zien!

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083095044

Regisseur: Kevin Macdonald

Acteurs: Llewella Gideon, Konstantin Khabenskiy, Jodie Whittaker, Gus Barry, Jude Law, Karl Davies


Duur: 110 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra: Submarine tour with Jude Law

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

‘Black Sea’ is uitgebracht door Twin Pics  en is verkrijgbaar op dvd en blu-ray.