DVD recensie: Lee & Cindy C. - Stany Crets


Meester Lieven (Bert Verbeke), Lee voor de vrienden, besluit zich te wijden aan een carrière in de rockmuziek. De muzikale kwaliteiten van zijn bandleden, tevens zijn jeugdvrienden, zijn echter niet bepaald indrukwekkend.


Gelukkig krijgt hij steun van zijn nonkel Dolf (Jaak Van Assche), een derderangs clown met een drankprobleempje, die een optreden voor hen kan versieren op het schoolfeest.


Hoewel Lee goed kan zingen, komt het succes niet voor hem. Hij ontmoet Cindy C.(Ann Van den Broeck), een Vlaamse schlagerzangeres, die na een ziekte haar carrière opnieuw op de rails wil zetten.

Ondanks de wereld van verschil en een leeftijdskloof worden Lee en Cindy C. verliefd op elkaar. Om dichter bij elkaar te komen verloochenen ze hun eigen entourage, maar uiteindelijk ook zichzelf. Het komt tot een onvermijdelijke breuk…

‘Lee & Cindy’ is de eerste film voor regisseur Stany Crets. De film bevat een mix van humor, drama en romantiek en is gedraaid met een klein budget.


Ondanks het feit dat het een ontspannende film is, die best leuk is om naar te kijken, flopte ‘Lee & Cindy’  volledig in de bioscoop. Was het omdat het zomer was, omdat er teveel Vlaamse films uitkwamen of kwam het door een andere reden?

‘Lee & Cindy’ is een romantische tragikomedie over rockdromen, schlagerpassie en onvoorspelbare liefde waarin tal van BV’s in meespelen. Nu te koop op dvd.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 8715664116517

Regisseur: Stany Crets

Acteurs: Ann Van den Broeck, Bert Verbeke, Jaak Van Assche, Rik Verheye, Nico Sturm en Nathalie Meskens.


Duur: 106 minuten

Taal: Vlaams

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘Lee & Cindy C.’ is uitgebracht door DFW en is verkrijgbaar op dvd.