Siniclubfilm van de week: Testament of Youth in Siniscoop


1914. Schrijfster en feministe Vera Brittain (Alicia Vikander, A Royal Affair en Ex_Machine) is haar tijd ver vooruit als ze op 18-jarige leeftijd besluit om aan de Universiteit van Oxford Engelse literatuur te gaan studeren. Haar vader stemt schoorvoetend in met zijn dochters droom en laat haar toelatingsexamen doen.

 

Hoewel Vera eigenlijk niets moet weten van het huwelijk, valt ze als een blok voor Roland Leighton (Kit Harington, Game of Thrones), een vriend van haar broer. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en Vera's broer en Roland vertrekken naar het front. 

Vera beseft dat ze niet in Oxford kan toekijken en geeft zich onder luid protest van haar ouders en haar decaan vrijwillig op als verpleegster.


Haar zorgeloze leven verandert in een onzeker bestaan waarin ze levensbepalende keuzes moet maken.

Regie: James Kent

Genre: Drama

Duur: 129 minuten


'Testament of Youth', nog op 22 en 24 november in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties van de bezoekers over deze Siniclubfilm:


'Testament of Youth' is een prachtige film over onmacht, moed, liefde en de verschrikking van de oorlog. Deze Siniclubfilm is een absolute aanrader, om wille van 'Stop de waanzin van de oorlog!'


Ik geef deze film 10 op 10!


"Een zeer goede film", was nog een reactie die we noteerden na afloop van 'Testament of Youth'.


"Het is een aangrijpende en tevens romantische film over de Eerste Wereldoorlog. Ik heb voor deze film gekozen uit het aanbod omdat de Siniclubfilms meestal de betere films zijn.


'Testament of Youth' bracht méér dan ik er van verwacht had. Een aanrader die iedereen in deze tijd zou moeten zien. Ik geef deze Siniclubfilm 9 op 10."


"Ik heb voor deze film gekozen omwille van de belangstelling die ik heb voor de Eerste Wereldoorlog. 'Testament of Youth' is een goede en gevoelige film die relevant is voor het heden.


'Testament of Youth' krijgt van mij 8 op 10."


"'Testament of Youth' is zowel aangrijpend, hard als lief. Een uitstekende Siniclubfilm die absoluut een aanrader is. De beste actrice is voor mij Alicia Vikander die haar rol als Vera perfect speelde. 

Ik geef deze film 9 op 10."


'Testament of Youth' is een prachtige film! Een film met machtige opnames en sterke acteerprestaties van de acteurs. Ik heb voor deze film gekozen omwille van de inhoud. 


Ik kan iedereen deze film aanbevelen. Het is een film met een sterke inhoud en het verhaal is tijdloos. Deze Siniclubfilm bracht meer dan ik ervan verwacht had, daarom 'Testament of Youth' verdient een 9,5 op 10!"


"ik vond 'Testament of Youth' een mooie oorlogsfilm maar iets te romantisch voor mij. Ik heb voor de Siniclubfilm gekozen omdat de inhoud mij aanstond.


Als beste actrice kies ik voor Alicia Vikander en ik geef deze film 7 op 10."