Filmtip: Black Mass in Siniscoop


Black Mass is een Amerikaanse actie-misdaadfilm onder regie van Scott Cooper. De film is gebaseerd op het boek Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob (2001) geschreven door Dick Lehr en Gerard O'Neill.

 

Het verhaal

In 1970 zuid Boston overtuigt FBI agent John Connolly (Edgerton) de Ierse gangster Jimmie 'Whitey' Bulger (Depp) samen te werken met de FBI om een gemeenschappelijke vijand te elimineren: de Italiaanse maffia.

De film vertelt het verhaal van deze onheilige alliantie, die volledig uit de hand loopt, waardoor Whitey de rechtshandhaving kan ontlopen.


Hierdoor kan hij steeds meer macht verwerven en groeit uit tot een van de meest meedogenloze en invloedrijke gangsters in de geschiedenis van Boston.

Regie:Scott Cooper

Cast:Johnny Depp, Benedict Cumberbatch en Dakota Johnson


Genre: Actie, Drama

Duur: 122 minuten


‘Black Mass’, elke dag in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.siniscoop.be


Enkele reacties van de bezoekers over deze actiefilm:

"'Black Mass' is een goede film, vooral omdat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal.


Het verhaal gaat over een afrekening uit het milieu. Zeker een aanrader, voor zij die van dit genre houden. 'Black Mass' krijgt van mij 8 op 10."


"'Ik vind Black Mass' een goede en spannende film, een 'echte' film omdat het over een waargebeurd verhaal gaat. Wie een spannende film wil zien, kan ik zeker 'Black Mass' aanraden.


De beste acteur was voor mij Johnny Depp en ik geef deze actiefilm 8 op 10."


"Ik vond de film goed, in het begin wat verwarrend maar al bij al een spannende film.


De beste acteur was voor mij Jonny Depp. Ik kan deze film aan iedereen aanraden. Je krijgt een gevoel van nostalgie bij het bekijken van 'Black Mass'.


Deze film geef ik 8 op 10."