DVD recensie: Melody - Bernard Bellefroid


De 28-jarige Melody (Lucie Debay) is kapster en droomt van ooit een eigen salon te beginnen.

Melody spaart elke euro, maar beseft dat ze nooit aan het nodige geld kan komen met alleen oudere dames te coiffureren. Tot ze op een dag een advertentie op internet plaatst om draagmoeder te worden.

 

Melody krijgt een reactie op haar advertentie van Emily (Rachael Blake), een 48-jarige rijke Engelse die geen kinderen meer kan krijgen.  Zij besluit in te gaan op Melody’s voorstel, de twee gaan naar Oekraïne voor de bevruchting.  Na verloop van tijd komt Emily er gaandeweg achter dat Melody niet de hele waarheid heeft verteld.

Emily, die zelf kanker heeft gehad, wil de zwangere vrouw begeleiden tot de bevalling, Melody komt zelfs bij haar inwonen. Waar eerst de overeenkomst puur zakelijk was, groeien de twee gaandeweg naar elkaar toe…


‘Melody’ is een uitstekende en emotionele film van Bernard Bellefroid.  Zowel Lucie Debay als Rachel Blake spelen hun rol met verve. Beiden wonnen verdiend de prijs voor de beste actrice op het  Montreal Film Festival in 2014.

Draagmoederschap is een niet alledaags onderwerp voor een film, feit is dat de regisseur met dit thema een pareltje heeft afgeleverd.


De film vertelt zowel het verhaal van Melody en Emily. Beide vrouwen verschillen van elkaar enorm: ze hebben een verschillende leeftijd, nationaliteit, taal en klasse. Toch moeten ze elkaar vertrouwen, ondanks de twijfels en onzekerheden die ze hebben.


De film won de publieksprijs en de Cinevoxprijs (voor een Belgische film) op het Filmfestival van Namen 2014. Rachael Blake en Lucie Debay wonnen de prijs voor de beste actrice op het  Montreal Film Festival in 2014 en kreeg op hetzelfde filmfestival een speciale vermelding van de oecumenische jury.

Technische gegevens dvd:

 

EAN: 5051083095013

Regisseur: Bernard Bellefroid

Acteurs: Rachael Blake, Lucie Debay


Duur: 93 minuten

Taal: Frans en Engels

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9 - 2.35:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra: Q&A Lucie Debay & Bernard Bellefroid at Rotterdam Film Festival (26 min.), casting actrices (5 min.)

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

 

‘Melody’ is uitgebracht door Twin Pics en is verkrijgbaar op dvd.