Boekrecensie: De Man met de Pet - Jacques Vermeire


Jacques Vermeire komt al meer dan 25 jaar op tv, iedereen kent hem als DDT uit FC De Kampioenen, van Verschoten & Zoon, De Drie Wijzen of Sterren op de Dansvloer, maar weinigen kennen de mens Vermeire.

 

Daar kwam verandering in wanneer er in april van dit jaar op VIER de uitzending ‘Kroost’ kwam. Daar toonde Jacques voor het eerst hoe hij in zijn privéleven is. Vooral de scène waarin Jacques het gras afreed in Bonheiden, aan het huis van zijn ouders, herinnert iedereen zich nog. In ‘Kroost’ gaf Jacques Vermeire voor het eerst een inkijk in zijn privéleven, tot groot genoegen van Vlaanderen.

Jacques schrok van de reacties van de mensen, iedereen vond dat de televisie-uitzending voor het eerst de echte Jacques toonde, niet de man met de grote smoel zoals we hem al jaren kennen. Kijkers zagen voor het eerst de komiek als een een eenvoudige man, zeg maar ‘een man met de pet’.

 

Na de uitzending kreeg Vermeire het voorstel van verschillende uitgeverijen om een boek uit te brengen, Jacques zag dat eerst niet zitten, hij wou niet alle deuren openzetten en zeker geen kookboek of biografie uitbrengen. Toch kon uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts hem overtuigen om het boek ‘De Man met de Pet’ te schrijven en de lezers mee te nemen in zijn wereld. Hij gunt ons een blik in zijn leven en vertelt over zijn verzamelingen, zijn privé foto-archief, zijn verrassende passies, zijn trofeeën, zijn jeugd, zijn kinderen, zijn persknipsels... Kortom de Vermeire zoals we hem nog niet kenden.

 

Want Jacques houdt van verzamelen: filmaffiches, wijn, stripverhalen, modelvliegtuigjes van alle maatschappijen waarmee hij ooit gevlogen heeft tot oude Amerikaanse Dollarbiljetten. Verzamelen is een echte passie voor hem.

En wie kent er nog de typetjes uit de zaalshows? Fonske Verzele, Mon Peeters, de verzorger van Johan Museeuw, of Jeanke De Visser. 

 

In ‘De Man met de Pet’ komt ook de familieman in Jacques naar boven. Hij vertelt honderduit over zijn ouders en zijn kinderen, die voor hem zijn grootste geluk zijn.

 

‘De Man met de Pet’ geeft een uniek beeld van een van de grootste komieken van Vlaanderen, een boek met honderden foto’s, tekeningen, affiches en krantenknipsels uit het verleden van Vermeire. Met dit boek toont Jacques zich zoals we hem nog niet kenden.

 

Het is echt een prachtig boek , een mooi hebbeding voor de fans!

 

ISBN: 9789089315823 - Softcover met flappen - 208 blz. - Prijs: € 22,95 - Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts