Boekrecensie: Ilse Kookt - Puur en met passie - Ilse D'Hooge


Ilse D’Hooge schrijft als culinair redacteur recepten voor het weekblad Libelle en het maandblad Libelle Lekker. Ze leerde koken van haar moeder en haar grootmoeder. Door de jaren heen verzamelde ze al heel wat recepten.


Ook schreef ze vijf Libelle kookboeken: ‘Het Complete Libelle bakboek’, Het Complete Libelle pastaboek’, ‘Libelle-De complete Vlaamse keuken’, ’Het grote Libelle Kookboek’ en ‘Het complete Libelle viskookboek’.


Haar man heeft een eigen vishandel-traiteurzaak ‘C-Food Meersschaut in Lochristi, waar ze ook kookworkshops geeft. Op Libelle tv had ze haar dagelijkse kookrubriek ‘Ilse Kookt’. Na aanleiding van dit programma verscheen in 2014 ‘Ilse Kookt’. Sinds kort ligt de opvolger in de winkelrekken met als titel ‘Ilse kookt - Puur en met passie’.

Ilse presenteert uit haar boek:  dip van hazelnoten, olijven en zure room en rode bietendip
Ilse presenteert uit haar boek: dip van hazelnoten, olijven en zure room en rode bietendip

Voor Ilse is koken een échte passie. Ze sleutelt aan haar recepten tot ze het ultieme gerecht creëert. Ilse vindt het heerlijk dat ze haar passie met anderen kan delen. Want wie weet worden Ilse haar favoriete gerechten ook de jouwe en wil je ze ook delen met jouw familie en vrienden. Niets is zo gezellig dan aan tafel zitten en genieten van al dat lekkers met degene waar je van houdt.


‘Ilse kookt - Puur en met passie’ is een bundeling van de favoriete recepten van Ilse. Ben je vegetarier, hou je van vlees of vis? In dit boek vindt iedereen zijn gading.


Van ontbijt tot lunch en avondmaal. Soepen en stoofpotten, vlees- en visgerechten en veggie : het komt allemaal aan bod. Maar ook verwennerijen voor een tuinfeest of buffet, en heerlijke zoete afsluiters.

Dit kookboek met de 81 favoriete recepten van Ilse weerspiegelt haar passie voor koken en eten, en haar creatieve zoektocht naar de perfecte recepten. Alle recepten zijn op punt gesteld met extra veel zorg, met gevoel voor contrast in smaak en structuur en met een juiste balans tussen de ingrediënten.


Ilse vertrekt van de Belgische keuken, maar maakt die boeiender door invloeden uit de wereldkeuken. Zo vind je in dit kookboek net zo goed een geurige stoofpot die uren moet sudderen als de perfecte chocolademousse waarmee ze haar familie en vrienden verwent.


Scones, brood, Pasta Milanese, wortel- pompoensoep met crumble van noten en spek, stoofvlees met trappist, langoustines met dragonrisotto, hertenfilet met balsamico-knoflooksausje,snelle appeltaart en verschillende soorten dipsausjes is slechts een kleine greep uit het aanbod van dit kookboek.

Wil je zelf pizza maken en zoek je naar het perfecte recept? Geen probleem! Zelfs dit vind je in ‘Ilse kookt - Puur en met passie’. Het boek is niet alleen een streling voor je smaakpapillen, maar ook een streling voor het oog.


Het boek heeft een mooie hardcover en een handig leeslintje. De recepten zijn aangevuld met foto’s van Wout Hendrickx en Karel Daems.

Hou je van snel, gemakkelijk en gevarieerd koken voor je familie en vrienden? Dan is ‘Ilse kookt puur en met passie’ zeker een must-have. Succes verzekerd!


Dit boek is tevens een ideaal geschenk voor de eindejaarsdagen.


ISBN: 9789401429184 - Hardcover - 214 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Lannoo