DVD Recensie: 101 gadgets that changed the world


Welke zijn de 101 meest opmerkelijke gadgets die ons leven veranderd hebben? Het Amerikaanse magazine Popular Mechanics zocht een antwoord op deze vraag.

 

Eerst werd er een selectie uit een enorme berg gadgets gemaakt, op zoek naar de beste uitvindingen. Uit deze lijst zijn de mensen van Popular Mechanics te rade gegaan bij de grootste technologie experts zoals Buzz Aldrin (astronaut van Apollo 11 en tweede man op de maan), Jerry Weintraub (film producent van Ocean’s Eleven) en Michael Phelps (18-voudig gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen).

Zij stelden een ultieme top 101 samen. Een lijst met uitvindingen van gadgets die de dag van vandaag heel gewoon zijn, maar ons leven toch helemaal veranderd hebben. Denk maar aan een broodrooster, een brandblusapparaat, een gloeilamp, een balpen, een beha of een blikopener.

 

Elk gadget wordt in de documentaire voorzien van enkele woorden uitleg. Uit welk jaar deze uitvinding dateert, wie het heeft uitgevonden en hoe het ons leven heeft vergemakkelijkt of veranderd.

 

Hoe zou de top 3 eruit zien van de meest opmerkelijke gadgets die de wereld veranderd hebben? Is het de radio, de computer, het scheermesje, de telefoon of ....?

 

U ontdekt het zelf in deze film van de makers van History Channel. Een documentaire met gadgets uit de laatste 200 jaar die interessant, leerzaam en aangenaam om naar te kijken is.

 

‘101 gadgets that changed the world’ wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-Ray

 

 

Technische gegevens DVD:

Regisseurs: French Horwitz en Walter J. Gottlieb

 

EAN: 8713045240578

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 85 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 2.0

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden