10 jaar Siniscoop: Opera Nabucco op donderdag 12 december


Ter gelegenheid van 10 jaar Siniscoop Sint-Niklaas stond op donderdag 12 december de opera 'Nabucco' op het programma. ‘Nabucco’ is het eerste meesterwerk van Verdi.

 

'Nabucco' is voor de eerste keer opgevoerd in 1842 en vestigde Verdi's naam meteen tussen de andere grote componisten.

 

De opera die in Siniscoop vertoond werd is opgenomen in The Royal Opera House in Londen op 25 april 2013. De vertoning werd in het Italiaans gezongen en in het Engels ondertiteld.


De opera werd ingeleid door Fred Brouwers, bekend van radio, tv en de Koningin Elisabeth muziekwedstrijd.

 

Op 9 januari 201 staat de opera 'Carmen' op het programma.
Ontvangst 18u30 (opera 19u00)
componist Bizet
Royal Opera House London

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties van bezoekers:

Rita Van den Bergh was naar Siniscoop gekomen om de film 'Marina' te zien. Maar deze film stond uitzonderdijk niet op het programma.
 
Daarom heeft Rita voor de opera 'Nabucco' gekozen. Voor Rita is het de eerste keer dat ze een opera ziet. "Het is voor herhaling vatbaar. Een goed verhaal en goed gezongen", aldus Rita.

Lieve uit Belsele komt voor de tweede keer naar opera in de cinema. De eerste keer was 'De Siciliaanse Vespers' van Verdi. Toevallig las ze in de Zondagskrant dat het opera was en daarom is ze naar Siniscoop afgezakt.
 
"In 'Nabucco' zijn de melodieen en de area's meer bekend. De moderne anceniering is goed gevonden. Zeer sober, maar zeer suggestief. De kleding en kapsels verwijzen naar de Tweede Wereldoorlog en ook de vervolging en de vernietiging van de Joden.
 
De stemmen zijn zeer mooi. Pacido Domingo heeft altijd al fantastisch gezongen. De vertolking van Abigaille is fantastisch en indrukwekkend. Fenena is ook zeer mooi. Ze heeft een mooie stem, perfect gezongen. Er is geen enkele zwakheid of fout te horen in de stemmen. 'Nabucco' is een prachtige opera", aldus Lieve.