F.C. De Kampioenen 79 ~ De Kampioenen van de filmset - Hec Leemans


De Kampioenen zijn de dag van vandaag populairder dan ooit. Ze mogen dan geen nieuwe afleveringen maken voor televisie, hun langverwachte bioscoopfilm wordt deze dagen in de zalen vertoond en de strips verkopen nog steeds als zoete broodjes.

 

Album nummer 79 van F.C. De Kampioenen ‘De Kampioenen van de filmset’ gaat over het draaien van een film...Toeval of niet?

 

De Kampioenen hebben opnieuw verloren, deze keer met 0-17. Balthazar Boma is woedend. Er komen geen toeschouwers meer kijken en dus verkoopt hij geen Bomaworsten meer tijdens de match. De voorzitter eist dat de uitstraling van de ploeg moet verbeteren of het is afgelopen met F.C. De Kampioenen.

 

Niemand weet raad, tot Markske een idee heeft. Hij stelt voor om een film over de Kampioenen te maken. Na enige aarzeling, het idee komt tenslotte van Mark Vertongen, stemmen de vrienden toe.

 

De regisseur wordt Freddy ‘Suske’ Focus, de mislukte televisiemaker en meneer Boma wil een half miljoen (zwart) geld in de film steken. Hij wil kost wat kost het imago van de Kampioenen verbeteren.

 

De opnames gebeuren in de Provence. Freddy Focus heeft voor goedkope acteurs uit Matrakstan gezorgd en de Kampioenen moeten diverse scènes spelen, zonder het scenario te kennen. Vooral Fernand krijgt het tijdens de opnames hard te verduren.

 

Bathazar Boma beleeft de tijd van zijn leven wanneer hij een scène mag opnemen samen met de sexy Leslian Poppova, de grote vedette uit Matrakstan. Als dat maar goed afloopt…

 

‘De Kampioenen van de filmset’ bevat opnieuw een leuk verhaal over de beste voetbalploeg van het land. Een verhaal vol met humor, zoals we dat gewoon zijn van Hec Leemans.

 

Intussen wordt er gewerkt aan album nummer 80 ‘De Kampioentjes en het spookkasteel’, dat binnenkort verschijnt.


ISBN: 9789002244902 -  Softcover - 32 blz. - Prijs: € 5,95 - Uitgeverij: Standaard Uitgeverij