Recensie: Off Piste - Linda van Rijn


Bij uitgeverij Marmer is 'Off Piste', de nieuwste literaire thriller van auteur Linda van Rijn verschenen.

 

Het verhaal

Nicolette, Saskia en Judith zijn al jaren vriendinnen. Sinds hun eerste wintersportvakantie samen in Westendorf, 8 jaar geleden, is het een traditie geworden dat ze jaarlijks samen met hun partners op wintersportvakantie gaan. Dit jaar hebben ze een chalet gehuurd in Saalbach in Oostenrijk.

 

Bij Nicolette zit de sfeer er al goed in. Tijdens de autorit op weg naar hun bestemming worden de après ski liedjes luidkeels meegezongen. Nicolette heeft er het volste vertrouwen in dat het een leuke week gaat worden. Een week ontspannen en de stress en zorgen van elke dag even te vergeten. Elke dag gaan snowboarden en natuurlijk mag de après ski niet vergeten worden.

 

Peter hoort ook bij de groep en hij komt samen met zijn nieuwe vriendin Frederique later aan in Oostenrijk. Bij hun aankomst blijkt dat de drie vriendinnen samen met Frederique op school hebben gezeten, maar die herinnert zich niets meer.

 

Frederique is mooi, succesvol en blaakt van zelfvertrouwen. Soms geeft ze nijdige opmerkingen, wat tot spanning leidt in de groep. Maar Nicolette doet er alles aan om het iedereen naar de zin te maken. Tenslotte is Peter ook een vriend van hen.

 

Het achttal gaat snowboarden en ze hebben het naar hun zin. De vriendengroep zijn ervaren snowboarders en gaan een off-piste afdaling maken. En dan gaat het fout. Eén van hen maakt een zware val en belandt in een ravijn.

 

Bij een ongeluk is het de standaardprocedure dat de politie een onderzoek doet. Rechercheur Rolf Bauendorf stelt vast dat het een ongeluk is. Maar één van de vriendinnen heeft de val gefilmd met haar iPhone. Wanneer Rolf het filmpje bestudeert, valt hem iets vreemds op...

Is het een ongeluk of is er kwaad opzet in het spel?

 

 

Linda van Rijn (1974) is na haar studie Literatuurwetenschappen in de reisbranche gaan werken. Eerst in het buitenland als reisleidster op diverse toeristische locaties. Tegenwoordig werkt ze als interim-manager voor een grote toeristische organisatie. Al die jaren schreef ze verhalen, maar nooit met het doel om auteur te worden. Dat veranderde nadat ze 'Cruise' van Suzanne Vermeer had gelezen.

 

Haar eerste boek 'Last Minute' was meteen een schot in de roos. Inmiddels is ‘Off Piste’ al het zevende boek van Linda van Rijn. Alle thrillers van Linda spelen zich af op vakantie, wat niet vreemd is gezien haar achtergrond. 

 

'Off Piste' is een echte vrouwenthriller. Het is haar derde thriller die zich afspeelt in het Oostenrijkse sneeuwlandschap. Het verhaal bestaat uit twee delen. In het eerste deel is vanaf het vertrek naar hun bestemming tot het ogenblik dat één van hen een ongeluk krijgt. Het tweede deel wordt gewijd aan het onderzoek dat muurvast zit en de emoties van alle personages. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de verschillende personages waardoor je het verhaal echt voor je ogen ziet afspelen.

 

Het boek zou ideaal zijn voor een verfilming. Vanaf de eerste bladzijde wordt je opgeslorpt door het verhaal en beleef vanop je sofa de sfeer van een skivakantie en de après-ski.

Een echte pageturner met een zeer verrassend plot!


Andere boeken van Linda van Rijn :

Last Minute

Piste Alarm

Blue Caraçao

Vakantievrienden

Viva Espana

Winterchalet

 

Deze boeken verschijnen in 2014:

Villa Toscane

Voetbalvrouwen

 

ISBN:9789460681516 -Paperback - 215 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Marmer