Recensie: Jommeke 267 - Olmek en Toltek


In album 267 ‘Olmek en Toltek’ beleven Jommeke, Filiberke  en Flip grote avonturen dankzij...een briefje van 20 euro.

 

Filiberke vindt per toeval 20 euro. Dit brengt Jommeke op een idee. Met dit bankbiljet wil Jommeke op reis gaan en avonturen beleven.

 

Jommeke plaatst een kruisje op het biljet, om het steeds te herkennen. Onze vrienden kopen er iets mee en vragen aan de persoon aan wie ze het briefje gegeven hebben of ze bij hem of haar mogen blijven, tot de persoon het briefje weer doorgeeft aan iemand anders.

Jommeke, Filiberke en Flip gaan dan weer mee naar de nieuwe eigenaar van het bankbiljet.

 

Zo gezegd, zo gedaan. De drie gaan eerst naar de speelgoedwinkel bij meneer Trampolin, vervolgens komen ze bij de bakker terecht, bij ballonvaarder Wim Oostenwind, dan weer bij een strandjutter om uiteindelijk bij Robrecht Bagerius, de rijke kunstverzamelaar, te belanden.

 

Zo brengt het avontuur met het briefje van 20 euro hen naar Mexico, waar ze samen met Robrecht de schat van Toltek gaan zoeken...

 

‘Olmek en Toltek’ is opnieuw een leuk en spannend avontuur over onze jonge held uit Zonnedorp en zijn vrienden. Knap gevonden van de scenaristen hoe je met een briefje van 20 euro de wereld kunt rondtrekken.

 

‘Olmek en Toltek’ is een stripalbum dat de vele fans van Jommeke zeker zullen waarderen!

 

ISBN: 9789462100749 - Softcover - 48 blz. - Prijs: € 5,50 - Uitgeverij: Ballon Media

Klik hier voor meer info