Gezien: Free Birds in Siniscoop Sint-Niklaas


 

Reggie is een kalkoen die altijd al bang is geweest voor Thanksgiving, het feest waar er steeds kalkoen op het menu staat. Hij probeert de andere kalkoenen op de boerderij te overtuigen dat ze door de boer worden vetgemest om nadien geslacht te worden. Maar die zijn zo dom dat ze denken dat de boer van hen houdt en de beesten zijn verslaafd aan maïs.

 

Reggie start samen met de stoere Jake een gevaarlijke missie om kalkoen definitief van het menu te schrappen. De twee gaan met de teletijdmachine STEVE terug naar 1621, net voor de dagen dat de eerste Thanksgiving gevierd zal worden.

 

Het is aan Reggie en Jake om te voorkomen dat er de traditie zal ontstaan om met die dag kalkoen op het menu te serveren. De twee werken zich keer op keer in de nesten, maar weten steeds op het nippertje te ontsnappen.

 

Dan krijgen ze hulp van de knappe Jenny die verliefd wordt op Reggie. Zal het hen lukken om het lot van alle kalkoenen te redden?

 

Genre: Animatiefilm

Duur: 90 minuten

Vlaamse versie met stemmen van o.a. Alex Agnew, Niels Destadsbader en Erika Van Tielen.

 

'Free Birds', elke dag in Siniscoop Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Cindy De Hert uit Sint-Niklaas was met de kinderen naar Siniscoop afgezakt om er 'Free Birds' te bekijken.

 

"We hebben voor deze film gekozen omwille van de leuke trailer", vertelde Cindy ons, "'Free Birds' is een leuke, spannende, grappige en coole film."

 

"Ik vond het leukste van de film het pizzamoment op het einde en wanneer de kalkoenen gevonden worden. 'Free Birds' is een aanrader voor zowel jong als oud. Ik geef deze film 8 op 10", aldus Cindy.


Stephanie Lauwaert uit Belsele vond 'Free Birds' een goede animatiefilm.

 

"Het beste moment was voor mij wanneer de twee kalkoenen al vechtend met elkaar begonnen te dansen. Ik geef deze film 7 op 10."

 

Stephanie komt regelmatig naar Siniscoop. "We komen gemiddeld zo'n twee keer per maand naar Siniscoop. Het liefst van al zie ik graag comedy en tekenfilms", vertelde Stephanie ons.


Liesbet Leroy uit Puurs vond 'Free Birds' een leuke en ontspannende film.

 

"Ik vind dat 'Free Birds' zeker een aanrader is voor iedereen. Het beste moment van de film was voor mij wanneer Jake met de eitjes vertrok. Ik geef deze animatiefilm graag 8 op 10", aldus Liesbet.


Ook Joni Cools vond deze film 'super, fantastisch en cool'.

 

"Ik geef 'Free Birds' 10 op 10. Een film die ik zeker aan mijn vrienden zal aanraden.

 

Ik vond het spannend wanneer Reggie het ei kwijt geraakte. 'Free Birds' is echt een leuke en grappige film!", vertelde een enthousiaste Joni.