10 jaar Siniscoop Sint-Niklaas : Documentaire The Rolling Stones 'Crossfire Hurricane'


Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Siniscoop Sint-Niklaas stond woensdag 11 december de documentaire ‘Crossfire Hurricane’ van The Rolling Stones op het programma.

 

Deze documentaire is er gekomen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de Britse rock-‘n-roll groep. Regisseur Brett Morgan verzamelde beelden uit het archief van The Stones met commentaar van de bandleden Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ronnie Wood en voormalige Stones Bill Wyman en Mick Taylor.

 

De titel van deze documentaire verwijst naar de eerste regels van hun hit ‘Jumping Jack Flash’ uit 1968.

 

‘Crossfire Hurricane’ blikt terug op de carrière van de populaire groep van hun ontstaan in 1962 tot 1981.

 

We maken kennis het ontstaan van de groep, hoe nummers als ‘Angie’ en ‘Satisfaction’ grote hits werden, hun rivaliteit met die andere wereldgroep The Beatles, over hun fans, hun drugsgebruik en hoe de band uiteindelijk uitgroeide tot één van de grootste rock-’n-roll bands aller tijden.


Paul uit Sint-Niklaas en Etienne uit Stekene zijn naar Siniscoop afgezakt om de documentaire van The Rolling Stones te zien.
 
Paul en Etienne zijn fans van in het begin. De nummers van The Rolling Stones zijn uit hun jeugdjaren. Paul is twee keer naar Werchter geweest voor een liveconcert en Etienne heeft ze aan het werk gezien in Amsterdam en Parijs.
 
'Mijn lievelingsliedjes zijn 'Satisfaction' en 'Under My Thumb'. Het is moeilijk kiezen want ze hebben zoveel liedjes gemaakt' aldus Paul.
 
Etienne zijn lievelingsliedje is 'Angie'.

Ralph Van Riet had in de Zondagskrant gelezen dat in Siniscoop een documentaire van de Rolling Stones op het programma stond. Hij had het aan zijn vriend John Van Dam laten weten.
 
De twee vrienden kwamen naar Siniscoop goes Rock omdat het specifiek over hun favotiete groep gaat. Sinds hun pubertijd zijn ze hele grote fans.
 
John hoort graag 'Jumpin' Jack Flash' en Ralph heeft goede herinneringen aan het nummer 'Angie'.
 

Brenda Van der Veken had haar man Ronny Van Overtveldt verrast met de documentaire van The Rolling Stones.

 

Ronny is al heel lang fan en heeft veel platen en cd's van de Britse band. Hij heeft ze in Werchter live aan het werk gezien. Ronny heeft vooral herinneringen aan de nummers 'Angie' en 'Sympathy for the devil'.

 

"Het is nostalgie en 'Sympathy for the devil' heb ik veel gedraaid en veel op gedanst", aldus Ronny.


De drie vrienden Johnny, Etienne en Jo zijn al fan van The Rolling Stones van de dag dat ze geboren zijn. Ze zijn al naar liveconcerts in Werchter en Amsterdam geweest.
 
Voor hen is het liedje 'Sympathy for the devil' een topnummer. 'Dit liedje hoor je het meest in motorcafe's', aldus Etienne.
 
Jo is een verwoed verzamelaar en heeft vele gadgets van The Stones. Vandaag draagt hij zijn Rolling Stones horloge. Hij verzamelt alles van The Stones. Thuis heeft hij mappen vol met krantenknipsels over zijn favoriete groep.

Gerrit Speelman uit Temse is een echte Rolling Stones-kenner.

 

Hij is fan van 1964 en heeft veel boeken en cd's van de groep. Hij herinnert zich nog de eerste single van The Stone, het legendarische nummer 'Come On'.

 

Gerrit heeft de groep al live aan het werk gezien in Werchter. "The Stones hebben lyrische teksten, nummers met prachtige teksten zoals 'Shine a light','Streets of love', 'You can't get always what you want", vertelde Gerrit ons.