DVD Recensie: RED 2 - Dean Parisot


Na het succes van RED (Retired and Extremely Dangerous), de actiekomedie uit 2010, is er RED 2 op dvd en blu-ray verschenen.

 

De gepensioneerde CIA-agent Frank Moses (Bruce Willis) geniet van zijn pensioen en zijn rustige leventje aan de zijde van zijn vriendin Sarah (Mary-Louise Parker) tot hij zijn ex-collega Marvin Boggs (John Malkovich) ontmoet.

 

Marin weet dat er tijdens de Koude Oorlog een kernbom zoek is geraakt. Dit massavernietigingswapen is nog steeds niet terug gevonden en Frank blijkt ten onrechte op lijst van de deelnemers van de operatie ‘Nightshade’ te staan. Met deze operatie probeerden de Russen onderdelen van een kernbom de Sovjet-Unie binnen te smokkelen.

De voormalige CIA-agenten gaan de bom opsporen en proberen zo de wereld te redden.

 

Sarah is haar leventje als huisvrouw meer dan beu en is blij dat Frank een nieuwe opdracht aanvaardt. Ook zij stort zich volop in het avontuur, tot grote ergernis van Frank.

Wanneer die zijn oude geliefde en de geheime Russische agente Katja (Catherine Zeta-Jones) hen tegenkomt en wil samenwerken, is Sarah razend jaloers op haar en doet er alles aan om op haar beurt Frank jaloers te maken.

 

De zoektocht, die loopt via verschillende Europese steden, leidt hen naar Edward Bailey (Anthony Hopkins), de natuurkundige die de de nucleaire bom heeft ontworpen. Dr. Bailey blijkt nog in leven te zijn, hij zit al 32 jaar opgesloten in een psychiatrische kliniek in Londen.

Verder vinden Frank en Marvin hulp bij hun ex-collega Victoria (Hellen Miller), die zich als gestoorde koningin de psychiatrische kliniek binnensmokkelt, probeert professionele huurmoordenaar Han Jo-bae (Lee Byung-hun) met alle middelen Frank Moses te vermoorden en zitten zowel Interpol, het Pentagon als het Britse MI6 de voormalige CIA-agenten op de hielen.

 

‘RED 2’ is een actiefilm vol achtervolgingen, geweld en vooral humor. De schitterende cast zorgt voor een aangename film, die van begin tot einde boeit. Vooral Mary-Louise Parker speelt haar rol als Sarah voortreffelijk.

 

Zet je schrap voor deze explosieve actiefilm over een stel CIA-agenten, die misschien wel op pensioen zijn, maar helemaal nog niet versleten zijn. Een aanrader!

‘RED 2’ wordt door eOne uitgebracht op DVD en Blu-Ray

Klik hier voor meer info

 

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Dean Parisot

Acteurs: Anthony Hopkins, Bruce Willis, Byung-Hun Lee, Helen Mirren, John Malkovich, Mary Louise Parker

 

EAN: 8713045237691

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 111 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

 

Extra’s: The ‘Red 2’ experience - Bloopers - Verwijderde scènes