Gezien: The Hunger Games : Catching Fire in Siniscoop Sint-Niklaas


Na ‘The Hunger Games’ uit 2012 is er met ‘Catching Fire’ de tweede film uit de hongerspelentriologie in de bioscoop te zien.

 

Deze Amerikaanse sciencefictionfilm van regisseur Francis Lawrence  begint wanneer Katniss en Peeta na hun overwinning in de 74ste Hunger Games terug naar huis keren.

 

Ze starten met een verplichte zegetocht langs de verschillende districten. President Snow denkt dat er een opstand zal uitbreken in Panem en dat Katniss de oorzaak ervan is.

Snow wil dat Katniss aan de wereld laat zien dat het echt een daad uit liefde was en niet uit rebellie. Eigenlijk is het de president die niet overtuigd is.

 

Op het einde van de zegetocht doet Peeta een huwelijksaanzoek aan Katniss tijdens een interview met Caesar Flickerman. Iedereen is in de wolken, president Snow komt het koppel feliciteren, maar is nog steeds niet overtuigd.

 

De volgende Hongerspelen, de 75ste editie, is een Kwartskwelling. Om deze speciale editie te vieren beslist president Snow dat de kandidaten worden gekozen uit de voorbije 74 edities..

 

Regie: Francis Lawrence

Cast: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman, Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Sam Claflin

Duur: 145 minuten

 

'The Hunger Games: Catching Fire', elke dag in Siniscoop Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Mireille Van Steelant vond 'The Hunger Games: Catching Fire' een spannende film.

 

"Een film die ik wil aanraden aan iedereen. Ik geef 'The Hunger Games: Catching Fire' 7 op 10", aldus Mireille.

 

Mireille komt graag naar Siniscoop. Ze heeft er onlangs nog de fantastische film 'Thor: The Dark World' gezien.


N. Verbeke uit Stekene vond 'The Hunger Games: Catching Fire' een super goede film!

 

"Het beste uit de film vind ik de emo-momenten met Peeta. Deze film krijgt van mij de maximumscore: 10 op 10".


Ook Karel Vermeulen uit Hingene was tevreden over 'The Hunger Games: Catching Fire'.

 

"Een goede film", was zijn eerste reactie, "ik vind deze tweede film nog beter dan de eerste. Ik geef 'The Hunger Games: Catching Fire' 8 op 10", aldus Karel.

 

Karel is een vaste klant bij Siniscoop. "Ik heb onlangs nog 'Marina', 'Het Vonnis' en Gravity in 3D' gezien. Allen topfilms!"


Claude Van Drom uit Temse vond 'The Hunger Games: Catching Fire' een spannende film met veel liefde en actie.

 

"Ik heb het meeste genoten van het einde van de film", zei Claude. "Een echte aanrader is deze film zeker. Ik geef 'The Hunger Games: Catching Fire' 8 op 10."


Patricia uit Sint-Niklaas vond 'The Hunger Games: Catching Fire' en spannende, meeslepende en inventieve film.

 

"Ook ik vond het boeiende einde het beste moment uit de film. Een echte aanrader omdat de film heel spannend en mooi is. Ik geef 'The Hunger Games: Catching Fire' 8,5 op 10", zei Patricia.