Recensie: Het Pleintje ~ Winterwarmte - Hilde Vandermeeren


‘Winterwarmte’ van Hilde Vandermeeren met illustraties van Frank Daenen is het eerste deel in een vrolijke reeks over ‘Het Pleintje’.

 

Het is een leesgroeiboek van AVI 0 tot en met AVI 5 voor kinderen vanaf 6 jaar over de avonturen van Moon, Greg, Tijn en de buurtbewoners zoals agent Piet Precies, juf Babs, dichter Ron, Kaat Krib en de kat Drop.

 

In het boek vinden we tien korte verhalen terug. De ene keer is het spekglad op straat en wil Kaat een taart gaan kopen, dan weer maken Tijn, Moon en Greg een heuse sneeuwmens en in een volgend verhaal komt Moon Ron tegen. Die kijkt sip, hij is verliefd op juf Babs maar durft het haar niet zeggen…

 

Tien leuke verhalen van Hilde Vandermeeren over wat er zich op en rond het Pleintje afspeelt.

Het is een boek waarin kinderen al spelend lezen. Na elk verhaal vinden we een pagina ‘Denk en Doe’ terug, met vragen en opdrachten over de tekst. Verder staan er raadseltjes, zoekopdrachten, brieven, dagboekfragmenten van Moon en veel prachtige tekeningen in om de eerste lezertjes uren zoet te houden.

 

Ook de vijf theaterleesteksten zijn zeker aan te raden. Kinderen kunnen zelf poppenkast spelen met de verhalen van o.a. Vrouw Holle, De prins en de Draak en De Ijsprinses.


Als afsluiter verklapt juf Babs haar recept om zelf Sterrenkoekjes te maken.

‘Het Pleintje - Winterwarmte’ is een zeer gevarieerd leesgroeiboek dat zeker zal aanspreken bij de jongste lezertjes. De mooie illustraties van Frank Daenen maken de verhalen nog levendiger.

 

‘Het Pleintje - Winterwarmte’ is een kwaliteitsvol, educatief boek dat zeker aan te raden is. Een ideaal geschenk voor je (klein)kind!

 

ISBN:9789058389084 - Hardcover - 104 blz. - AVI 0 t.e.m. AVI 5 - Leeftijd: vanaf 6 jaar - Prijs: € 19,95 - Uitgeverij: De Eenhoorn

 

Klik hier voor meer info