Recensie: Spotlight - Joyce Spijker


Kim de Kleijne is een succesvol model en is overal graag gezien. Aan werkopdrachten ontbreekt het haar niet. Maar voor haar succes betaalt Kim een hoge prijs. Ze heeft geen privéleven meer en haar familie ziet ze nauwelijks. Ze is net 25 jaar geworden en krijgt een aanbod om de hoofdrol in een Nederlandse film te spelen. Het is altijd al haar droom geweest om actrice te worden. Het is nu of nooit: ze heeft de perfecte leeftijd, is mooi en iedereen is gek op haar én bovendien kan ze acteren.

 

Nora Binnendijck was ooit een succesvol actrice. In haar carrière kreeg ze diverse Gouden Kalveren. Ze is kaap van de vijftig gepasseerd en haar gloriedagen zijn voorbij. Ze is al meer dan een jaar werkloos. Nora woont in de rijke buurt 'het Gooi' in een villa, die ze eigenlijk niet meer kan betalen. Maar Nora houdt de schijn op.

Het enige dat Nora wil is haar comeback maken en weer in de spotlights staan...

 

Wanneer ze te horen krijgt dat er een nieuwe film met als titel 'Spotlight' van regisseur Paul Van Dongen gemaakt wordt, zet ze alles op alles om een rol te bemachtigen, wat haar ook lukt. Helaas is het maar een bijrol, maar Nora doet er alles aan om haar carrière nieuw leven in te blazen.

 

De hoofdrol is weggelegd voor glamour girl Kim de Kleijne. Door deze film moeten Nora en Kim samenwerken. Voor Kim is dit geen probleem, ze kijkt op naar Nora en is ervan overtuigd dat ze van haar nog veel kan bijleren. Maar tussen Nora en Kim ontstaat er jaloezie en de samenwerking verloopt niet zoals het zou moeten zijn.


Als Nora te weten komt dat haar ex Eric het nieuwe vriendje is van Kim, is het hek helemaal van de dam. Nora bedenkt een plan om Eric betaald te zetten voor alles wat hij haar heeft aangedaan. En dit is niet alles. Ze wil Kim ook een lesje leren......

'Spotlight' is het debuut van auteur Joyce Spijker. Joyce werkt als communicatieadviseur en persvoorlichter en woont in Roermond. Ze heeft naast het schrijven nog een fulltime baan, maar  wil zich het liefst volledig op het schrijven richten.

 

'Spotlight' is een fictief verhaal dat zich afspeelt in de Nederlandse showbizzwereld. De twee hoofdpersonages Nora en Kim komen uit verschillende generaties. Kim staat aan het begin van haar carrière en Nora heeft haar beste jaren achter de rug.

 

De personages zijn herkenbaar en kunnen zo uit de echte wereld weggelopen zijn. Iedereen kent wel iemand in de showbizz die vervangen werd omdat ze te oud is, net als Nora. We leven eenmaal in een tijd waar ervaring geen pluspunt meer is.

 

De generatie van Kim is ook bekend. Mensen van diezelfde leeftijdscategorie willen alles: carrière maken, veel geld verdienen, kinderen, een eigen huis, en ook nog een sociaal leven. Sommigen verlangen té veel van zichzelf wat dikwijls leidt tot een burn-out.

 

Het verhaal wordt afwisselend verteld uit het perspectief van Kim en Nora. Hierdoor komt de lezer meer te weten over de achtergrond van de personages.

Joyce heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor het boek gemakkelijk wegleest. Tijdens het lezen vraag je u af bij welke bekende Nederlanders Joyce haar inspiratie gehaald heeft. Een verhaal vol drama, erotiek, humor en spanning dat leidt tot een onverwacht einde.

'Spotlight' is aangenaam leesvoer voor in deze donkere dagen.

 

ISBN: 9789022568095 - Paperback - 360 blz. - Prijs: € 15,00 - Uitgeverij: Boekerij

 

Klik hier voor meer info