Gezien: Captain Phillips in Siniscoop Sint-Niklaas


Woensdag 4 december ging de film ‘Captain Phillips’ in première in Siniscoop Sint-Niklaas.

Dit waargebeurd verhaal van regisseur Paul Greengrass gaat over de kaping van het Amerikaanse vrachtschip de Maersk Alabama in 2009 door vier Somalische piraten.


Kapitein Richard Philipps (Tom Hanks) en zijn bemanning zien een klein vissersbootje naderen met daarin gewapende mannen. De kapitein beseft al snel dat het piraten zijn. Ondanks de vele waterkannonnen dat het vrachtschip inzet, kunnen de vier Somaliërs toch aan boord geraken en zich meester maken van het schip.

Het wordt een ware nachtmerrie voor de kapitein. Hij kan de gijzelnemers 30.000 dollar geven, maar de Somaliërs willen meer, veel meer geld. Phillips geeft zichzelf op als gijzelaar om zijn crew te redden. De piraten gaan er met Richard Phillips vandoor in een reddingssloep.

 

Het is aan de Amerikaanse marine om een reddingsactie te starten om zo de onfortuinlijke kapitein te redden uit deze benarde situatie...

Regie: Paul Greengrass

Cast: Tom Hanks, Catherine Keener, Max Martini, Chris Mulkey, Yul Vazquez, David Warshofsky, Christopher Stadulis

Genre: Drama

Duur: 134 minuten

 

'Captain Phillips', elke dag in Siniscoop Sint-Niklaas

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Jef Reydams uit Dendermonde vond 'Captain Phillips' een spannende, zeer mooi gemaakte film met goede acteurs.

 

"Het moment van de film was voor mij wanneer de kapitein in de reddingsboot stapte met de gijzelaars. Ik geef 'Captain Phillips' 8,5 op 10", aldus Jef.

 

De jongeman uit Dendermonde komt graag naar Siniscoop in Sint-Niklaas. "Ik zie graag horrorfilms en drama", wist hij ons te vertellen.


Pierre Van Goethem uit Sint-Niklaas vond 'Captain Phillips' een knappe film met goede acteurs die een puike acteerprestatie neerzetten.

 

"Ik kom gemiddeld eens per maand naar Siniscoop. Normaal zie ik meer ontspannende films, maar deze film is zeker de moeite waard. Ik vind 'Captain Phillips' een heel beklijvende film. Ik geef dan ook graag 8 op 10 voor deze film", vertelde Pierre na afloop.


Ook Patrick Impens uit Haasdonk vond 'Captain Phillips' een zeer goede film. 

 

"Het einde van de film vond ik het beste. 'Captain Phillips' is een film die ik zeker iedereen wil aanraden. Ik geef 8 op 10."


Francine uit Beveren vond 'Captain Phillips' een zeer geslaagde film.

 

"Het feit dat het een waargebeurd verhaal is, maakt de film nog indrukwekkender. Ik heb een sterke Tom Hanks aan het werk gezien.

 

'Captain Phillips' is zeker en vast een aanrader. Emotie, spanning en drama, de film heeft het allemaal. Ik geef 'Captain Phillips' 9 op 10", aldus Francine.