Siniscoop Sint-Niklaas viert tienjarig bestaan met tien dagen feest!


vlnr: Chris Van Roey, Luc Van de Casseye, An Van de Casseye en Yves Elegeert
vlnr: Chris Van Roey, Luc Van de Casseye, An Van de Casseye en Yves Elegeert

Siniscoop Sint-Niklaas bestaat tien jaar en dat wordt gevierd, 10 dagen lang met tal van festiviteiten.

 

 

Luc Van de Casseye, afgevaardigd bestuurder Siniscoop, blikt terug op 10 jaar Siniscoop: “We kunnen niet anders dan tevreden terugblikken op het voorbije decennium. Meer dan 4 miljoen bezoekers en meer dan 2000 verschillende films, dat verdient een feestje.


10 jaar Siniscoop wordt een feest voor de klanten. We gaan onze bezoekers verwennen met leuke acties zoals o.a. diverse avant-premières, op zondag is het Kids-day, een Hobbit Night met in avant-première The Hobbit 2, Robbe De Hert komt langs en er komt voor het eerst een ‘Single Night’. En als afsluiter is er op 17 december de avant-première van de film van F.C. De Kampioenen. De volledige bioscoop, 2209 plaatsen, zijn in zes weken tijd volledig uitverkocht!”, aldus Luc Van de Casseye.

Ook burgemeester Lieven Dehandschutter is zeer tevreden met de bioscoop in zijn stad.

 

“Siniscoop was tien jaar geleden een prachtig Sinterklaasgeschenk. In de loop van de jaren is gebleken dat het vooral een duurzaam geschenk is.

 

 

Na het sluiten van Cinema Select op de Parklaan is er met Siniscoop een leegte opgevuld. Siniscoop is meer een bioscoop alleen: zowel voor opera, rock, ballet of speciale events kan men hier terecht. “

 

Vooral de Vlaamse films worden gesmaakt door het publiek van Siniscoop. In de top 3 van de succesvolste films zien we ‘Loft’ als de populairste film met 43.517 bezoekers, gevolgd door ‘Pirates of the Carribean’ met 25.484 bezoekers en op de derde plaats ‘Zot van A’, de film die 20.158 bezoekers naar Siniscoop lokte.

 

Ook ‘Frits & Freddy’ (18.430), ‘Dossier K’ (17.073) en ‘Rundskop’ (15.585) scoorden hoog bij het publiek.


Het programma voor de komende tien dagen:

 • Zaterdag 7 december trakteert Siniscoop al hun trouwe fans op een glaasje vanaf 19.30 uur.

 

 • Zondag 8 en 15 december is het Kids-Day. Avant-premières, een kleurwedstrijd, een clown en een springkasteel worden voorzien en er wordt een Lego-demo georganiseerd Deuren gaan open om 10.00 uur, de film begint om 11.00 uur.

   

 • Maandag 9 december is het de dag van de Voordeelkaart. Hebt u een voordeelkaart? Dan wordt u die dag extra in de bloemetjes gezet!

   

 • Dinsdag 10 december is er een Special Ladies Night. Hapjes, drankjes, extra geschenkjes, een heuse modeshow en er is zelfs een city-trip te winnen!

   

 • Ook op dinsdag 10 december is er de Hobbit Night. Om 21.00 uur wordt ‘The Hobbit 1: An Unexpected Journey’ vertoond en om 00.01 uur staat ‘The Hobbit 2: The Desolation of Smaug’ op het programma. Beide films worden in HFR en 3D vertoond.

   

 • Woensdag 11 december is het Rock Night. De docu-movie ‘The Rolling Stones Crossfire Hurricane’ wordt die avond vertoond in superieure geluidskwaliteit.

   

 • Donderdag 12 december worden de senioren in de watten gelegd met een Senioren namiddag. In avant-première wordt de film ‘Mandela’ vertoond en staat er de opera ‘Nabucco’ op het programma.

   

 • Vrijdag 13 december is er de keuze van Robbe. Robbe De Hert heeft voor de tiende verjaardag van Siniscoop zijn favoriete film uitgekozen. Hij komt persoonlijk vertellen waarom je deze film moet gezien hebben. Over welke film het gaat, ontdek je op 13 december..

   

 • Zaterdag 14 december is het posterbeurs. Koop een unieke poster van je favoriete film en steun Meneer Konijn, het goede doel van Q Music.

   

 • Ook staan er die dag twee avant-premières op het programma. ‘Mitty’ met Ben Stiller en ‘Delivery Man’ met Vince Vaughn worden zaterdag 14 december exclusief vertoond in Siniscoop.

   

 • Zondag 15 december staat er opnieuw een Kids-Day op het programma.

   

 • Maandag 16 december is er voor het eerst een ‘Single Night’. Alleenstaanden vanaf 25 jaar kunnen genieten van de avant-première van ‘Delivery Man’ en achteraf is er een babbelmoment met een hapje en een drankje voor alle aanwezige singles voorzien.

   

 • Als kers op de taart komt de volledige cast van F.C. De Kampioenen op dinsdag 17 december langs met de avant-première van hun speelfilm ‘Kampioen zijn blijft plezant’. Heb je geen tickets voor dinsdag? Geen nood, vanaf woensdag 18 december is de film elke dag te zien in Siniscoop.

 

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be