DVD Recensie: Byzantium - Neil Jordan


Clara (Gemma Arterton) en haar dochter Eleanor (Saoirse Ronan) zijn vampiers. Clara werkt als prostituee in een bar om aan de kost te komen. Wanneer ze een man heeft vermoord die achter haar aan zat, verhuist Clara voor de zoveelste keer met haar dochter, niet zonder eerst het appartement in brand te steken.

 

De twee vinden een onderkomen bij de vrijgezel Noel (Daniel Mays), die de eigenaar van het pension ‘Byzantium’ is. Sinds de dood van zijn moeder woont Noel alleen in het pension.

 

Clara heeft geen probleem met haar bestaan als vampier, Eleanor heeft het moeilijker met het verzwijgen van de waarheid tegen de buitenwereld. Vooral wanneer ze Frank (Caleb Landry Jones ) leert kennen, een vriendelijke jongeman die aan leukemie lijdt.

 

Clara probeert steeds haar dochter te beschermen, maar wanneer Frank valt met zijn fiets en onophoudelijk blijft bloeden, is het moeilijk voor Eleanor om haar ware identiteit nog langer te verbergen.

Ze vertelt hem haar groot geheim...

 

‘Byzantium’ is een uitstekende vampierenfilm met zowel spanning, horror als romantiek en drama.

 

Het goed opgebouwd verhaal, dat zeer geloofwaardig gebracht wordt door de acteurs onder leiding van regisseur Neil Jordan, zorgt ervoor dat ‘Byzantium’ zeker de moeite waard is.

‘Byzantium’ is verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray.

 

Klik hier voor meer info

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Neil Jordan

Acteurs: Gemma Arterton, Saoirse Ronan, Jonny Lee Miller, Sam Riley

 

EAN: 5414939590412

Taal: Engels en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 118 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Bonus: Master Class van Neil Jordan (35 min)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar