Recensie: 101 Rozen zonder zorgen - Laurence Machiels & Marcel Vossen


In het prachtige boek ‘101 Rozen zonder zorgen’ van Laurence Machiels en Marcel Vossen kom je alles te weten over de geschiedenis, de verschillende soorten, het planten en onderhoud van rozen.


Marcel Vossen is een expert op het gebied van rozen. Hij heeft jarenlange ervaring en een immense kennis die hij graag deelt met de lezers. Marcel Vossen was twintig jaar conservator van de grootste rozentuin in Europa. Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw herbergt meer dan 3000 rozenvariëteiten. Hij is een wereldautoriteit op het gebied van rozen, zetelt in internationale jury's en geeft over de hele wereld lezingen. Marcel toont in het boek aan hoe je perfect rozen kunt houden, met een minimum aan onderhoud.

Marcel Vossen
Marcel Vossen

Marcel Vossen heeft ‘101 Rozen zonder zorgen’ geschreven met Laurence Machiels. Laurence  is freelance groenjournalist met een passie voor de moestuin én voor biologisch tuinieren.


Ze vult elke zaterdag de groenpagina van Het Laatste Nieuws, heeft haar eigen column in Tuinseizoen (voorheen Bloem en Plant), schreef tal van tuinboeken en publiceert in diverse tuin- en andere bladen. Ze heeft een eigen tuinprogramma op Libelle Tv.


Marcel en Laurence selecteerden voor dit boek 101 sterke, gezonde, mooie en geurende rozen, kortom de allerbeste rozen die je in je tuin kunt planten en waarvan je er tientallen jaren lang van kunt genieten.

Laurence Machiels
Laurence Machiels

Elke roos, van de Amber Queen tot Winchester Cathedral, wordt uitvoerig beschreven. Naast een foto vind je van elke roos alle nuttige informatie zoals de bloem, bloeitijd en geur terug.


Elke rozensoort heeft ook een prachtige naam. ‘Dame de Coeur’, ‘Gentle Touch’, Pretty in Pink’ en Porcelaine de Chine’ zijn toch prachtige namen. Wist je dat er sinds kort een ‘Marcel Vossen’ roos bestaat?


Ook interessant zijn de hoofdstukken ‘Voor elke plek een roos’,’Planten’ en ‘Onderhoud’. Waar wil de rozenstruik in je tuin planten?  Wil je rozen in een border of in een pot?  Een roos plant je niet om het even waar!  


Hoe rozen (ver)planten en onderhouden wordt stap voor stap uitgelegd in ‘101 Rozen zonder zorgen’. Ook vermeldenswaardig zijn de prachtige foto’s van Eddy Vangroenderbeek.


‘101 Rozen zonder zorgen’ van Laurence Machiels en Marcel Vossen is een prachtig boek voor iedereen, zowel beginners als voor ervaren tuinierders, vol tips en tricks over rozen en de auteurs laten zien hoe je, met weinig onderhoud, van een prachtige tuin vol rozen kunt genieten. Want zeg nu zelf, wat is er mooier dan een roos in je eigen tuin?


ISBN: 9789022330661 - Hardcover - 240 blz. - Prijs: € 24,99 - Uitgeverij: Manteau