Siniclubfilm van de week: Still Alice in Siniscoop


Still Alice is een Amerikaanse dramafilm onder regie van Richard Glatzer en Wash West met Julianne Moore en Alec Baldwin in de hoofdrollen.


De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2007 van Lisa Genova. Still Alice bleek de laatste film van Glatzer. Zes maanden na de première overleed hij aan de gevolgen van ALS.


Het verhaal

Dr. Alice Howland (Julianne Moore), een psychologe krijgt te horen dat ze lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Ze worstelt met haar ziekte en dat heeft een grote impact op haar werk, huwelijk en familie...

Regie: Richard Glatzer

Cast: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth, Ian McShane, Shane McRae, Hunter Parrish, Stephen Kunken

Genre: Drama

Duur: 101 minuten 


'Still Alice' speelt nog op dinsdag 21 april om 20u in Siniscoop in Sint-Niklaas. Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


Enkele reacties over deze film:

Anny Debruyne uit Belsele vond 'Still Alice' een herkenbare, menselijke en spannende film.


"Ik heb voor deze film gekozen omdat ik hetzelfde heb meegemaakt met kennissen van ons", vertelde Anny.


"Ik kan de film zeker aanraden, zij het aan sommigen, want het gaat over een gevoelig thema. De beste actrice was voor mij Julianne Moore, al was de hele cast fantastisch."


Anny geeft deze Siniclubfilm 8 op 10.


"Een prachtige film", was de eerste reactie van Maria Verbraeken uit Stekene.


"'Still Alice' is een oprechte en liefdevolle film. Schitterend gespeeld door alle acteurs."


"Ik had hoge verwachtingen van deze film en ik kan achteraf zeggen dat 'Still Alice' nog beter is dan ik verwachtte", aldus Maria.


"Deze Siniclubfilm is een aanrader, maar niet voor gevoelige mensen. 'Still Alice' krijgt van mij 8 op 10", vertelde Maria uit Stekene.


"'Still Alice' geeft een goed beeld van Alzheimer", zei Eline Van Puymbroeck uit Sint-Niklaas.


"Ik heb voor deze film gekozen omdat het een Siniclubfilm is en omdat actrice Julianne Moore erin meespeelt. Ik kan de film aanraden omwille van de acteerprestatie van Moore, al vind ik de film té Amerikaans", was de mening van Eline.


'Still Alice' krijgt van haar 6 op 10.


Jenny Maes uit Belsele vond 'Still Alice' een aangrijpende drama.


Jenny omschrijft de film als warm, ademloos en woordenloos. "Het is een prachtige film met een uitstekende Julianne Moore in de hoofdrol."


"'Still Alice' is een film die ik kan aanbevelen. Het gaat over de realiteit. Ik geef deze Siniclubfilm 10 op 10", aldus Jenny.