DVD recensie: Stonehearst Asylum - Brad Anderson


‘Stonehearst Asylum’ is een Amerikaanse thriller onder regie van Brad Anderson. De film is gebaseerd op het verhaal The System of Doctor Tarr and Professor Fether van Edgar Allan Poe.

 

Het verhaal

24 december 1899. Edward Newgate (Jim Sturges) is een net afgestudeerde student geneeskunde aan de Universiteit van Oxford die klinische ervaring gaat opdoen in de psychiatrische instelling Stonehearst Asylum.

Dr. Lamb (Ben Kingsley) is niet op de hoogte van zijn komst, maar Newgate is meer dan welkom. Edward wordt rondgeleid door de geneesheer-directeur Dr. Lamb in het grote gebouw.


De patiënten van Dr. Lamb mogen zich vrij rond bewegen in tegenstelling tot zijn voorganger, die hen gedrogeerde en opsloot. Bij Dr. Lmab worden de patiënten als gelijken beschouwd.


Edward ontmoet er de knappe Eliza Grayes (Kate Beckinsale) en wordt verliefd op haar. Eliza waarschuwt Edward Newgate dat de psychiatrische instelling vol geheimen en gevaren zit. Ze beweert dat de echte directeur Dr. Salt (Michael Caine) opgesloten zit in de kelder.

Wie spreekt er de waarheid? De zeer rare Dr. Lamb die duidelijk iets te verbergen heeft of de man in de kelder die beweert dat hij Dr. Salt is?


Newgate probeert de waarheid te achterhalen maar hij brengt daarbij het leven van Eliza Grayes in gevaar. Hij staat voor een moeilijke keuze: de waarheid achterhalen of zijn hart volgen...

‘Stonehearst Asylum’ is een uitstekende thriller. Een film vol mysterie en spanning. Het verhaal boeit van begin tot einde en is zeker een aanrader.


De Amerikaanse regisseur Brad Anderson (The Machinist, The Call)  kon voor deze horrorfilm rekenen op een uitstekende cast met Oscarwinnaars Jim Sturges en Ben Kingsley en Underworld ster Kate Beckinsale.

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Brad Anderson

Acteurs: David Thewlis, Michael Caine, Ben Kingsley, Kate Beckinsale, Brendan Gleeson, Jim Sturgess

 

EAN: 8713045244026

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 108 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar


‘Stonehearst Asylum’ is uitgebracht op dvd en Blu-ray door eOne.