DVD recensie: HORNS - Alexandre Aja


Iggy (Ig) Perrish (Daniel Radcliffe) wordt verdacht van moord en verkrachting op zijn vriendin Merrin (Juno Temple). Het lichaam van Merrin werd teruggevonden onder de boomhut waar ze vaak samen met Ig vertoefde.

 

Het feit dat hij de avond ervoor ruzie had met haar, maakt van Ig de verdachte nummer één. Iedereen, zelfs zijn familie, verdenkt Ig. Hij wordt op de huid gezeten door de pers maar mag, bij gebrek aan bewijzen, toch vrij rondlopen.

Het wordt helemaal bizar wanneer Ig wakker wordt met twee hoorntjes op zijn voorhoofd. Ig is in alle staten en gaat naar de dokter.


Hij ontdekt dat de hoorntjes een bijwerking hebben: iedereen biecht spontaan hun geheime (vaak seksuele) fantasieën aan hem op en brengen die tot uitvoering. Zo neemt de dokter liever zijn assistente dan hem te helpen en fantaseert de dame in de wachtzaal over overspel.

Door de diabolische krachten is Ig ook in staat om de echte moordenaar van zijn vriendin op te sporen. Of is hij toch de duivel en heeft hij, zonder het te beseffen, Merrin vermoord?


‘Horns’ is een Amerikaans-Canadese film onder regie van de Franse filmregisseur en scenarioschrijver Alexandre Aja. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Joe Hill.

‘Horns’ is een mengeling van een horrorfilm, fantasy, drama, komedie en een romantische film. Dat maakt de film zo boeiend en verschillend.


De film bevat een interessante verhaallijn, hilarische scènes en is vaak grappig. Kortom: ‘Horns’ is een aangename verrassing, met een uitstekende cast met in de hoofdrollen Daniel Radcliffe en Juno Temple in een origineel en mysterieus verhaal. Daniel Radcliffe bewijst met deze film opnieuw dat hij een polyvalent acteur is.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Alexandre Aja

Acteurs: Daniel Radcliffe, Juno Temple, Max Minghella, Max Minghella,Daniel Radcliffe, Joe Anderson

EAN: 8715664114254

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 120 minuten

Schermformaat:16:9 - 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Behind the scenes

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar

 

‘Horns’ is uitgebracht op dvd en blu-ray door DFW.