Recensie: Een vreemdeling in Cornwall - Liz Fenwick


Liz Fenwick debuteerde in 2013 met ‘Sterren boven Cornwall’, een jaar later verscheen ‘Een affaire in Cornwall’ en nu ligt haar derde roman is de winkelrekken met als titel ‘Een vreemdeling in Cornwall’.


Het verhaal

De 92-jarige Jaunty leidt een teruggetrokken bestaan. Ze woont al bijna 70 jaar in een afgelegen huis aan de Frenchman’s Creek in Cornwall. Ze is te oud en te zwak om nog alleen te wonen en ze kan zich geen inwonende hulp permitteren. Haar kleindochter Gabe (Gabriella) besluit om bij haar grootmoeder in te trekken en voor haar te zorgen.


Jaunty was ooit een bekend kunstenares. Nu, aan het einde van haar haar leven, vindt ze geen rust. Ze draagt al jaren een geheim met zich mee. Jaunty had zichzelf overtuigd dat de waarheid niet belangrijk was. Niemand had last van die leugen en al die jaren had niemand haar geheim ontdekt. Maar nu staat ze aan het einde van haar leven en is de drang om eerlijk te zijn steeds groter geworden. Ze moet Gabe en de wereld de waarheid vertellen en schrijft haar gedachten neer, want veel tijd heeft ze niet meer...


Op een stormachtige dag geraakt een vreemdeling in de problemen met zijn boot. Gaby riskeert haar eigen leven om de vreemdeling te redden. Het is Finn en Jaunty biedt hem tijdelijk onderdak aan.  Finn herinnert Jaunty nog sterker aan haar verleden.


Finn is naar Cornwall gekomen omwille van een schilderij van een zeilboot dat hij geërfd heeft. Hij is op zoek naar de oorsprong van het schilderij. Gabriella en Jaunty kunnen Finn verder helpen.


Maar daarbij komt er een opmerkelijk verhaal over liefde en misleiding aan het licht. En welk geheim verbergt Jaunty al jaren?


‘Een vreemdeling in Cornwall’ is een prachtig geschreven en hartverscheurende roman over liefde, identiteit en verraad. Net zoals in haar vorige boeken speelt romantiek en Cornwall ook in deze roman een prominente rol. Liz Fenwick neemt je mee naar het prachtige Cornwall en doorheen het verhaal wordt er via flashbacks Jaunty’s geheim ontrafeld.


De romans van Liz Fenwick zijn heerlijk om te lezen. Deze romantische feelgood roman is ook een aanrader voor de  liefhebbers van Rachel Hore en Kate Morton. De oorspronkelijke titel van het boek is ‘A Cornish Stranger’ en is vertaald naar het Nederlands door Annemarie Lodewijk.


Liz Fenwick groeide op in Boston en woonde jarenlang in Engeland. Tegenwoordig verdeelt ze haar tijd tussen haar huis in Cornwall en haar huis in Dubai, waar ze meestal woont. Tot op heden zijn haar romans vertaald in 11 talen.


ISBN : 97890-225-7258-0 -  Paperback - 320 blz. - Prijs: € 19,99 - Uitgeverij: Boekerij