DVD recensie: IMAGE - Adil El Arbi & Bilall Fallah


‘Image’ is de eerste langspeelfilm van het  Belgisch-Marokkaanse duo Adil El Arbi en Bilall Fallah.


Het verhaal gaat over Eva Hendrickx (Laura Verlinden), een jonge en ambitieuze journaliste die voor een Brussels commercieel televisiestation werkt en zich vastbijt in een reportage over de probleemwijken van de hoofdstad.


Eva krijgt met Lahbib (Nabil Mallat) een uitstekende gids en contactpersoon aan haar zijde. Lahbib is een ex-gevangene en kent de probleemwijken als zijn broekzak. Samen met Lahbib en haar camera- (Geert Van Rampelberg) en klankman (Wouter Hendrickx),wil de ambitieuze journaliste een reportage maken over het leven van de allochtonen in de quartiers in Brussel.

Ze wil haar tijd nemen en echt doordringen in de allochtone gemeenschap. Maar dat is buiten haar baas Herman Verbeeck (Gene Bervoets) gerekend, die verwacht van haar dat ze alleen wat beelden maakt van de probleemwijken in Anderlecht en Molenbeek.

Maar Eva zet door en ontdekt dat er achter de harde façade van Lahbib een gevoelige jongen schuil gaat die zelfs gitaar speelt. Er ontstaat een band tussen Eva en de Marokkaanse ex-gevangene…


‘Image’ is een uitstekende debuutfilm voor Bilall Fallah en ‘De Slimste Mens ter Wereld’ Adil El Arbi. Het is de eerste echte Vlaamse film over de migrantenproblematiek.  Het regisseursduo kon een op een sterke cast rekenen met een uitstekende Nabil Mallat als Lahbib.

Adil El Arbi, Dirk Bracke en Bilall Fallah
Adil El Arbi, Dirk Bracke en Bilall Fallah

Met de film proberen ze een aantal vooroordelen te doorprikken, wat hen ook lukt.


‘Image’ kon terecht op veel aandacht in de pers rekenen en deze film is de start van een uitstekende carrière voor beide regisseurs.


En Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben nog meer goed nieuws. De tweede langspeelfilm van het regisseursduo ‘Black’ komt in de bioscoopzalen op 11 november 2015. ‘Black’ is gebaseerd op de populaire boeken 'Black' en 'Back' van jeugdauteur Dirk Bracke


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Adil El Arbi en Bilall Fallah

Acteurs: Fabrice Boutique, Gene Bervoets, Wouter Hendrickx, Manou Kersting, Nabil Mallat, Sanaa Alaoui


EAN: 8715664114810

Taal: Nederlands en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 87 minuten

Schermformaat:16:9 - 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

 

‘Image’ is uitgebracht op dvd door DFW.