Het Boekenkast-boek van de week: Noem ons geen helden - Marc Wildemeersch


Hoe ver kun je gaan voor je lichaam barst? Wanneer breekt je geest? Kan de jonge Ward Vantorre de cocktail van verwarrende liefdes en de verschrikkingen van het slagveld aan?  Gaat hij voor Mona of Eline? Laat hij zijn Duitse vriend Hans Gruber of de Brit Tom Fryatt vallen?


Het verhaal ‘Noem ons geen helden’ neemt je mee naar de spectaculaire zeeraid op Zeebrugge, St.- George’s Day genoemd. De Britse aanval wordt nog elk jaar herdacht in Zeebrugge en Dover omdat de aanval getuigde van lef en strategisch inzicht. Nooit zijn zoveel Victoria Crosses uitgereikt voor heldenmoed tijdens 1 actie.


‘Noem ons geen helden’ is een  grondig herwerkte versie van de editie van 1995.

 

EEN BOEK OVER JONGEREN TIJDENS DE VERSCHRIKKINGEN VAN EEN OORLOG


Marc Wildemeersch debuteerde in 1995 met ‘Noem ons geen helden’. Hij schreef de roman ‘Knijp nu je ogen dicht’ over Paul van Ostaijen en Wereldoorlog I in 2003. In 2010 koos hij voor non-fictie met ‘De man die Belg wilde worden’, een biografie over Georges Kopp die een vriend was van George Orwell tijdens de Spaanse Burgeroorlog’. Dat boek kreeg een herwerkte en succesvolle Engelse vertaling in 2013 onder de titel: George Orwell’s commander in Spain: the enigma of Georges Kopp. Hij studeerde Germaanse talen  in Gent en geeft les in Onze Lieve Vrouw Ter Duinen, campus Heist..


Paperback - 176 pag. - Prijs: 19,95€ - ISBN : 978 94 6168 0389 - Uitgeverij: Zorro