DVD recensie: Welp - Jonas Govaert


De 12-jarige Sam (Maurice Luijten) vertrekt samen met zijn vrienden op scoutskamp naar Wallonië. Onder leiding van Kris (Titus De Voogdt) en Peter (Stef Aerts) belooft het een fantastische week te worden. Ook Jasmijn (Evelien Bosmans), het liefje van Peter gaat mee op kamp.


Wanneer de bende aankomt in de Ardennen loopt het al direct fout. Twee jonge mannen hebben hun kampeerterrein ingenomen en willen geen plaats maken voor de Antwerpse scouts. De scoutsgroep gaat dan maar in het bos kamperen, al is dat tegen de zin van de lokale politieagent, die hen waarschuwt dat er vreemde dingen gebeuren in het bos.

Maar Kris en Peter gaan toch met de groep kamperen in het bos. Sam merkt als enige dat er iets niet pluis is.


Hij ontdekt een enorme boomhut waar Kai, een verwilderd en gemaskerd boskind, woont. Wanneer hij dat aan de hoofdleider vertelt, wordt Sam uitgelachen. Sam wordt door de leiders niet aanvaard en au sérieux genomen.

Sam besluit dan maar op eigen houtje op onderzoek uit te gaan. Hij ontdekt dat er gruwelijke dingen gebeuren in het bos en dat Kai het hulpje is van een psychopaat. Een gevaarlijk figuur die gruwel en misdaad zaait. Het duurt dan ook niet lang voor het eerste slachtoffer valt…


‘Welp’ is de debuutfilm voor regisseur Jonas Govaert. Die weet met ‘Welp’ een uitstekende horrorfilm af te leveren. Prachtig camerawerk, uitstekende locaties en een fantastische cast, met een knap debuut van Maurice Luijten, zorgen ervoor dat deze film boeit van begin tot einde.

‘Welp’ is misschien niet de eerste, maar wel de eerste echte horrorfilm van Vlaanderen die zoveel aandacht krijgt en garant staat voor bijna anderhalf uur griezelen.

 

Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Jonas Govaert

Acteurs: Stef Aerts, Evelien Bosmans, Titus De Voogdt, Maurice Luijten, Gill Eeckelaert, Jan Hammenecker

 

EAN: 8713045244026

Taal: Engels met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 81 minuten

Schermformaat:16:9 - 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Audiocommentaar van regisseur Jonas Govaerts; Behind the screams; Making of; Verwijderde scenes

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar

 

‘Welp’ is uitgebracht op dvd en Blu-ray door DFW.