Recensie: De Duivelsvork - Suzette Boyer


‘De Duivelsvork’ is na ‘Het Goud van de Navajo’ en ‘Mammoets in het Ijs’ het derde jeugdboek van Suzette Boyer rond de vijf vrienden Jesse, Luna, Stella, Yves en Diego.

 

Deze keer gaan de vrienden naar camp Al Andaluz. Het kamp ligt even voorbij Córdoba, in het zuiden van Spanje.

 

Jesse, Luna, Stella en Yves komen aan in Spanje en gaan alvorens naar het kamp te reizen, eerst logeren bij Diego Arnelas-Reyes in Sevilla. Iedereen is benieuwd naar camp Al Andaluz. Voor Diego is het kamp geen onbekend terrein, hij heeft er al vele verhalen over gehoord van zijn broers Javier en Ramón, die er voorheen verbleven.


Enkele dagen later is het zo ver, het is tijd om met de bus naar camp Al Andaluz te vertrekken. Jesse en Diego zijn al in de opperbeste vakantiestemming, net als Stella en Luna. Yves is zoals gewoonlijk de stilste van het gezelschap. Hij heeft nog altijd niet verteld wat er vroeger gebeurd is..


Op het kamp aangekomen genieten onze vrienden van een zalige vakantie. Zonnig weer, zwemmen en gezellig chillen, wat wil een mens nog meer?

De leiders van het kamp herinneren zich de twee broers van Diego nog levendig. Vooral Ramón bezorgde hun grijze haren tijdens zijn verblijf.


Het jaar na het verblijf van de jongste van de twee Arnelas-Reyes broers is zelfs El paseo por el laberinto, de doolhoftocht, afgeschaft. Te gevaarlijk en te veel risico, volgens Manuel, een van de leiders.


Diego wil er het zijne van weten en probeert uit te zoeken wat er echt aan de hand is. Is de doolhoftocht dan echt zo gevaarlijk? En wat is er precies gebeurd? Hij gaat samen met zijn vrienden op avontuur...

Auteur Suzette Boyer heeft met ‘De Duivelsvork’ opnieuw een zeer goed boek geschreven. Vanaf het moment dat je de eerste bladzijde leest, ben je in de ban van het verhaal en laat het je nooit meer los. De auteur weet perfect hoe je de spanning van het verhaal moet opbouwen en vasthouden.

 

Nadat ik eerder de twee voorgaande boeken las, heb ik met plezier ook dit derde deel gelezen. ‘De Duivelsvork’ is opnieuw een boek vol spanning, avontuur en humor, geschikt voor lezers vanaf 12 jaar en ouder.

 

Leesplezier van de eerste tot de laatste bladzijde gegarandeerd!

 

ISBN: 9789022331163 - Paperback - 336 blz. - Prijs: € 14,99 - Uitgeverij: Manteau

 

Wil je meer weten over de Duivelsvork, interessante weetjes, ditjes en datjes én meedoen met de Grote Puzzel Speurtocht, bezoek dan zeker de website van Suzette Boyer: www.suzetteboyer.nl