DVD recensie: From Dusk Till Dawn - seizoen 1


In 1996 verscheen de filmklassieker ‘From Dusk Till Dawn’ van Robert Rodriguez met o.a. George Clooney en Quentin Tarantino in de hoofdrollen.


In 2014 werd van de film een tv-serie gemaakt met opnieuw Robert Rodriguez als regisseur. Het eerste seizoen van deze serie is nu uit op dvd en blu-ray.


Het verhaal

De twee broers Seth (D.J. Cortrona) en Richie (Zane Holtz) Gecko hebben een bank overvallen en proberen te vluchten naar Mexico, waar ze een nieuw leven kunnen beginnen. Bij de overval hebben ze maar liefst 30 miljoen dollar buit kunnen maken.

De Gecko-broers hebben vier Texas Rangers en twee politieagenten in koelen bloede doodgeschoten en hebben een gijzelaar meegenomen.


Texas Ranger Earl McGraw (Don Johnson) gaat samen met zijn partner Freddie Gonzalez (Jesse Garcia) op zoek naar de moordenaars. Ze gaan een lokale winkel binnen, waar Seth en Richie zich toevallig verschuilen. Seth en Richie gijzelen de twee Texas Rangers, samen met de twee vrouwen die toevallig in de winkel waren.

Tijdens schermutselingen wordt Earl doodgeschoten. Freddie ontsnapt, dankzij zijn kogelvrije vest, aan de dood en de twee gangsters vluchten met hun auto weg richting Mexico.


Daar wacht Carlos (Wilmer Valderrama) hen op om de buit in ontvangst de nemen.

Maar elke politieman is op zoek naar de overvallers en het is niet gemakkelijk voor de broers om een veilig onderkomen te vinden.


Het wordt een gewelddadige tocht voor vol moorden, gijzelingen en vampiers voor Seth Gecko en zijn gewelddadige en onvoorspelbare broer Richie...

‘From Dusk Till Dawn’ is een uitstekende serie vol spanning, geweld en horror. In de serie vinden we naast de gekende personages uit de film ook enkele nieuwe karakters. Dankzij de flashbacks wordt het verhaal en de geschiedenis van de personages duidelijk gemaakt.


‘From Dusk Till Dawn’ is een bloedstollende serie die zeker de liefhebbers van horror en misdaad zullen bekoren. De serie is opgenomen in uitstekende beeldkwaliteit en op de dvd en blu-ray vinden we naast de tien afleveringen nog een pak extra’s.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Robert Rodriguez

Cast: D.J. Cotrona, Zane Holtz, Eiza González, Jesse Garcia, Madison Davenport, Brandon Soo Hoo, Wilmer Valderrama, Robert Patrick, Don Johnson


EAN: 8713045244187

Taal: Nederlands en Frans met Nederlandse en Franse ondertitels

Speelduur: 450 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 16 jaar


Extra’s: Achter de schermen materiaal, Audiocommentaar door regisseur, schrijver en cast, Character Biographies, On set: brought to you by General Motors


‘From Dusk till Dawn - seizoen 1’ ’ is uitgebracht op dvd en blu-ray door eOne.