MOOOV Filmfestival van 27 april t.e.m. 5 mei in Sint-Niklaas

MOOOV brengt de strafste films uit alle hoeken van de wereld naar de Wase Hoofdstad   


vlnr: Marc Boonen, Yves Elegeert, Tineke De Clercq, burgemeester Lieven Dehandschutter en schepen Sofie Heyrman
vlnr: Marc Boonen, Yves Elegeert, Tineke De Clercq, burgemeester Lieven Dehandschutter en schepen Sofie Heyrman

Het MOOOV filmfestival komt voor de derde keer naar Sint-Niklaas. Tien dagen lang, van 27 april tot en met 5 mei,  kan je genieten van prachtige wereldcinema, onafhankelijke filmproducties en documentaires. MOOOV legt de focus op films uit het Zuiden en de Noord-Zuidthematiek.  


Burgemeester Lieven Dehandschutter, organisator Marc Boonen van MOOOV en Yves Elegeert, Assistent Exploitatie Manager van Siniscoop gaven meer uitleg over deze derde regionale editie van het filmfestival.


“Het MOOOV filmfestival is het meest avontuurlijke filmfestival van Vlaanderen”, aldus Marc Boonen, “Het filmfestival laat de mensen iets van de wereld zien. Je ziet op televisie zaken die gebeuren, maar nooit op het witte doek. Met het MOOOV filmfestival krijgt de bezoeker films te zien die je emotioneel raken. Films uit landen zoals Pakistan, Iran, Israël of Ethiopië kun je in Siniscoop bekijken in de beste omstandigheden qua geluid en beeld.”

Burgemeester Dehandschutter over de internationale solidariteit:


“De stad Sint-Niklaas wil internationale solidariteit in de kijker zetten en zich verder profileren als een stad die zich verbonden voelt met de wereld.  Een medium als film leent zich zeker tot het verbreden en versterken van het draagvlak voor internationale samenwerking.


De films van MOOOV nodigen de kijkers uit om andere culturen te leren kennen en begrip op te brengen voor onderwerpen die soms ver van hun bed lijken te liggen. Zo draagt het filmfestival bij tot de bewustmaking voor mondiale problemen. MOOOV wil kijkers wakker schudden, raken en zelfs een moment ontredderen.”

Marc Boonen, directeur van MOOOV
Marc Boonen, directeur van MOOOV

Dit jaar worden de meeste films nog steeds vertoond in de Siniscoop. Nieuwe locaties zijn de Greta Weynzaal (R. Van Britsomstraat 21) en het Rode Kruis Opvangcentrum.

 

MOOOV Sint-Niklaas wil dit jaar de solidariteit met vluchtelingen extra in de verf zetten. Voor de editie van 2015 biedt MOOOV Sint-Niklaas pakketten aan voor verenigingen, bedrijven en andere geïnteresseerde groepen. Die pakketten bevatten 20 filmtickets voor dezelfde film en een fairtradegoodiebag per persoon. Binnen het pakket zit ook een extra som vervat die rechtstreeks wordt besteed aan tickets voor vluchtelingen van het Rode Kruis Opvangcentrum en VLOS. 

 

Het MOOV filmfestival brengt ook dit jaar pareltjes naar de Wase hoofdstad die u zeker niet mag missen! 

 

Programma MOOOV in Siniscoop:

 


  • The Farewell Party 27/4 - 20u00 & 1/5 - 17u00
  • Siddart 28/4 - 14u30
  • Refugiado 28/4 - 20u00
  • The Dark Hors 29/4 - 20u00
  • Timbuktu 30/4 - 14u30 & 3/5 - 11u00 & 5/5 20u00
  • Gett 30/4 - 20u00
  • Taxi Teheran 1/5 - 20u00
  • A Wolf at the Door 2/5 - 20u00
  • Difret 3/5 - 20u00
  • La Tierra Roja 4/5 - 20u00

 

Alle verder info vindt u op http://www.mooov.be/Festival/Sint-Niklaas/