DVD recensie: Asterix - De Romeinse Lusthof


Julius Caesar heeft in het verleden vaak geprobeerd om het dorp van de Galliërs te veroveren, maar steeds zonder succes. Nu heeft de Romeinse bevelhebber een geniaal plan bedacht. Hij geeft de opdracht aan zijn manschappen om rond het dorp van Asterix en Obelix een Romeinse stad ‘De Romeinse Lusthof’ te bouwen.


Zo hoopt hij dat voor eeuwig en altijd verlost zal zijn van de Galliërs. De Romeinen beginnen met het kappen van de bomen en uiteraard steken daar Asterix en Obelix een stokje voor.

Maar onze twee helden hebben het niet gemakkelijk om de Romeinen tegen te houden.

Uiteindelijk beslist Abraracourcix om toegevingen te doen ten overstaan van Caesar. Hij doet dat om slaven die aan ‘De Romeinse Lusthof’ werken, te sparen. Want zij worden alleen vrijgelaten wanneer hun werk voltooid is.


De nieuwe Romeinse stad krijgt al vorm, ‘De Romeinse Lusthof’ is een luxe appartementencomplex, voorzien van alle Romeinse gemakken, zoals badhuizen, overdekte winkelgalerijen, slavenmarkten en theaters, iets wat de burgers aanspreekt. Zij verhuizen massaal naar de nieuwe stad.

De tijd dringt voor Asterix, Obelix en druïde Panoramix om in actie te schieten en Gallië te redden van de ondergang…


De film ‘Asterix - De Romeinse Lusthof’ is gebaseerd op het 17de album van Asterix uit 1971.

Het is een prachtige animatiefilm van de regisseurs Alexandre Astier en Louis Clichy, die zeker niet moet onderdoen voor de grote Amerikaanse studio’s zoals Pixar en Dreamworks.

‘De Romeinse Lusthof’ is een film vol grappen en fratsen van Asterix en Obelix. Het is een uitstekende animatieprent voor zowel jong als oud.


De film is door eOne uitgebracht in 2D en 3D in een Vlaamse, Nederlandse en Franse versie. 


Bij de Vlaamse versie herkennen we de stemmen van Warre Borgmans als Asterix, Wim Opbrouck als Obelix en Matteo Simoni als Kakofonix.


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Alexandre Astier en Louis Clichy

Vlaamse stemmencast:  Warre Borgmans , Wim Opbrouck, Matteo Simoni


EAN: 8713045244446

Taal: Vlaams, Nederlands en Frans met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 82 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: alle leeftijden


‘Asterix - De Romeinse Lusthof’ ’ is uitgebracht op dvd en blu-ray door eOne.