Filmtip: Cinderella in Siniscoop


Het verhaal van "Assepoester" volgt het lot van de jonge Ella wiens vader hertrouwt na de tragische dood van haar moeder.

 

Ella wil graag haar vader steunen en verwelkomt met open armen haar nieuwe stiefmoeder Lady Tremaine en haar dochters Anastasia en Drisella. Maar wanneer Ella's vader plots en onverwacht overlijdt, moet Ella rekenen op de welwillendheid van haar jaloerse en gemene nieuwe familie.

 

Ella wordt uiteindelijk hun dienstmeid en zit door de vuile werkjes steeds onder een laag vuile as en krijgt zo uit haat een nieuwe naam: Assepoester. Ondanks alle wreedheid waar Ella mee moet leven, is ze vastberaden om de laatste woorden van haar moeder te eren en "altijd hoop te hebben en altijd barmhartig te zijn."

Ze weigert de wanhoop toe te laten en weigert ook om haatvol te worden tegenover de personen die haar slecht behandelen.


Op een dag ontmoet Assepoester een vreemde man in het bos. Ella weet niet dat hij geen bediende is van het Paleis, maar een echte prins, en denkt dat ze eindelijk een zielsverwant heeft gevonden. Wanneer het Paleis een uitnodiging voor een bal stuurt naar alle jonge vrouwen van het dorp, krijgt Ella hoop dat ze de onbekende man misschien nogmaals zal ontmoeten.


Maar helaas verbiedt haar stiefmoeder haar om te gaan en verscheurt ze Ella's jurk. Gelukkig krijgt Ella zoals in alle goede sprookjes hulp wanneer een vriendelijke bedelares haar benadert, die dankzij een pompoen en een aantal muizen Assepoester's leven voorgoed verandert.

Regie: Kenneth Branagh

Cast: Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Helena Bonham Carter, Hayley Atwell, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger Genre: Romantische Komedie


'Cinderella' zowel in de Vlaamse als de originele versie te zien in Siniscoop in Sint-Niklaas.

Meer info en tickets op www.Siniscoop.be


De mening van de kijker:

Stephanie Van Haver uit Hamme vond 'Cinderella' een mooie, magische en kleurrijke film.


"Ik vond de film sprookjesachtig mooi, ik voelde me voor eventjes weer kind", zei Stephanie na afloop.


"Ik kan 'Cinderella'  aan iedereen aanraden. Het is een mooie, hedendaagse verfilming van een klassiek sprookje. Ik geef 'Cinderella'  8,5 op 10", aldus Stephanie die Helena Bonham Carter de beste actrice uit de film vond.


Ook Lore Steveninck uit Lokeren vond 'Cinderella'  hel mooi.


"'Cinderella'  is een magisch en prachtig sprookje!", vertelde Lore aan onze reporter.


"Ik heb voor deze film gekozen omdat 'Cinderella'  een tijdloos sprookje is. Een film die ik kan aanbevelen aan iedereen die van sprookjes houdt."


"Voor mij is Richard Madden de beste acteur uit de film. Ik geef 'Cinderella'  9 op 10."


Nog enkele reacties over deze magische film:


"Een romantische, kleurige en leerrijke film. Ik geef 'Cinderella'  9 op 10."


"Een film die ik iedereen kan aanraden. Het is een heel goede film."


"Een magische, grappige en heel mooie film."


"'Cinderella'  is een goed gemaakte film met een uitstekende Cate Blanchett in de rol van de stiefmoeder. Ik geef 'Cinderella'  9 op 10."