DVD recensie: Love, Rosie - Christian Ditter


'Love, Rosie' is een romantische film van de Duitse regisseur Christian Ditter. De film is gebaseerd op de roman Where Rainbows End uit 2004 van de Ierse schrijfster Cecelia Ahern, die ook 'P.S. I Love You' schreef.


Het verhaal gaat over Rosie Dunne (Lily Collins) en Alex Stewart (Sam Claflin), die al sinds hun kindertijd de beste vrienden zijn.


Ze wonen beiden in Londen en delen lief en leed met elkaar en het lijkt er op dat ze een koppel worden. Rosie en Alex dromen ervan om samen naar Amerika te trekken om er te studeren.

 Maar de twee durven hun ware gevoelens voor elkaar niet uiten. Zo gaat Rosie met Greg (Christian Cooke) naar het schoolfeest, terwijl Alex zich in de armen van de knappe Bethany (Suki Waterhouse) stort.


Maar dan gaat het helemaal fout voor Rosie, ze raakt zwanger van Greg en kan niet mee met Alex naar Boston.


Rosie trouwt met Greg en Alex treedt in het huwelijk met Bethany. De twee vrienden proberen nog contact te houden met elkaar, maar na verloop van tijd vermindert dat en horen ze elkaar nauwelijks nog..

 Het lijkt wel dat dit het einde is van een vriendschap tussen Rosie en Alex, of toch niet?


‘Love,Rosie’ is een heerlijke romantische komedie die zeker aan te raden is. Een film over vriendschap en liefde met o.a. Lily Collins (The Mortal Instruments), Sam Claflin (The Hunger Games) en Suki Waterhouse (Insurgent) in de hoofdrollen.  


‘Love, Rosie’ is een film met een lach en een traan over hoe twee tieners hun gevoelens en verlangens niet aan elkaar durven tonen. Dé ideale film op thuis samen met je vriend(in) te kijken. Romantiek gegarandeerd!


Technische gegevens DVD:

 

Regisseur: Christian Ditter

Acteurs: Christian Cooke, Sam Claflin, Suki Waterhouse, Tamsin Egerton, Lily Collins


EAN: 8713045242732

Taal: Engels  met Nederlandse ondertitels

Speelduur: 99 minuten

Schermformaat:16:9

Geluid: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: vanaf 12 jaar

 

‘Love, Rosie’ is uitgebracht op dvd en blu-ray door eOne.