DVD recensie: Maya - Eerste Vlucht


Maya is een vrolijke en vooral nieuwsgierige bij die liever de omgeving wil ontdekken dan zich aan de regels van de bijenkorf wil houden. Eén van die regels is om de horzels die buiten de korf leven nooit te vertrouwen.


Wanneer de koninginnengelei wordt gestolen, denken de andere bijtjes dat de horzels de daders zijn. Maar ook Maya wordt beschuldigd! Ze gaat samen met haar vriend Willy de echte dader van de gestolen koninginnenbrij opsporen.

Het wordt een spannende reis voor de kleine Maya en Willy naar de korf van de horzels. Kunnen ze een oorlog tussen de bijen en hun aartsvijanden de horzels voorkomen? En kunnen Maya en Willy de echte dief ontmaskeren?


‘Maya - Eerste Vlucht’ is de eerste animatiefilm van Studio 100. Het is een kwalitatief zeer hoogstaande film die wereldwijd in meer dan 100 landen uitgebracht werd. Deze animatiefilm is vanaf heden verkrijgbaar op dvd.

‘Maya -Eerste Vlucht’ is een uitstekende familiefilm. De film is zowel spannend, grappig als ontroerend. Het is een fantastische film met een goed verhaal, geschikt voor jongens en meisjes vanaf 3 jaar.


Op de dvd staan naast de film ook enkele extra’s: de bonusclip ‘De Maya Dans’, een interview met Maya, bloopers en een kijkje achter de schermen.


De dvd is uitgebracht door [PIAS] bevat een Vlaamse en Nederlandse versie.


Technische gegevens DVD:

 

Vlaamse cast: Free Souffriau, Thomas Van Goethem, Hilde Heijnen, Marleen Merckx, Raf Walschaerts, Bert Verbeke, Jeroen Van Dyck, Jelle De Beule, Otto-Jan Ham, Anke Helsen, Bob Selderslaghs, Peter Van de Velde, Mieke Laureys, Bart Van Leemputten, Tijl Dauwe, e.a.


Nederlandse cast: Vajen Van den Bosch, Valentijn Banga, Irene Moors,Sander Lantinga, Martijn Krabbé, Huub Dikstaal e.a.

 

EAN: 5414939857416

Taal: Vlaams en Nederlands

Speelduur: 95 minuten

Schermformaat: 16:9

Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1

Extra’s: Bonusclip: De Maya Dans, Interview met Maya, Bloopers en Achter de schermen

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden